Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Προκήρυξη και παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ Νοτίων Προαστίων για τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Παρέμβαση με μοίρασμα προκήρυξης της ΛΑ-Α.Α.Σ. Νοτίων Προαστίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου στην κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης, σε εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που κάλεσαν Συλλογικότητες και Εκπαιδευτικά Σωματεία της περιοχής.

Παρέμβαση με μοίρασμα προκήρυξης πραγματοποίησε η ΛΑ - ΑΑΣ και στη Δάφνη στο Μετρό.

Ακολουθεί η προκήρυξη:
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Μνημόνια φτώχειας και ανεργίας στην Ελλάδα. Αξιολογήσεις για να επιβληθεί μια ζωή χωρίς δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις και ένα καθεστώς ιμπεριαλιστικής επιτήρησης και κρατικής-εργοδοτικής τρομοκρατίας. Στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων που απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, φασιστικά-ρατσιστικά πογκρόμ απέναντι στα θύματα της ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας για να δικαιωθούν οι θύτες. Στο Αιγαίο, η Αμερικανο-νατοϊκή ναυτική δύναμη επιτηρεί... τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Κι ένα «νεκραναστημένο» πολιτικό σύστημα διαγκωνίζεται με «νέο μνημονιακό αίμα» για το ποιος θα κλείσει την «καλύτερη συμφωνία» υποδούλωσης ώστε να λάβει το χρίσμα των δανειστών.

Μόνιμα καθεστώτα «έκτακτης ανάγκης» στη «δημοκρατική» Ευρώπη, σε μια ΕΕ «ακρωτηριασμένη» κάτω από το βάρος των ανταγωνισμών, με πολλαπλές ταχύτητες που θρέφουν τον ιμπεριαλιστικό πυρήνα, που «ανακαλύπτει» ξανά τον εθνικισμό, το φασισμό, το ρατσισμό και μια «δημοκρατία» με το στρατό στους δρόμους, ώστε να αποπροσανατολιστεί και να συγκρατηθεί η διογκούμενη δυσαρέσκεια των εργαζομένων.

Η «νατοϊκή ειρήνη» στα Βαλκάνια αναζητά «νέους τρόπους» για να εξυπηρετηθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα πατώντας πάνω στις τοπικές εθνικιστικές φιλοδοξίες. Συμφέροντα που εξυπηρετούνται με βόμβες και πυραύλους στη Συρία, στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Μ. Ανατολή, αφανίζοντας και ξεριζώνοντας τους λαούς.

Οι πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ ξαναζεσταίνονται, ενώ τα διεθνή μέσα εξαπάτησης κατασκευάζουν το νέο «Σατανά» στο πρόσωπο του αντιδραστικού καθεστώτος Άσαντ, του Ιράν, της Βόρειας Κορέας, του ισλαμικού κράτους που αποτελεί δημιούργημά τους. Η εκλογή του Τραμπ δείχνει ότι ο πιο εξοπλισμένος και επικίνδυνος ιμπεριαλισμός δεν είναι διατεθειμένος να χάσει τα πρωτεία. Τα κηρύγματα εθνικιστικού και ρατσιστικού μίσους από τη νέα ηγεσία των ΗΠΑ δείχνουν στην κατεύθυνση «επανακατάκτησης του κόσμου» και απειλούν να ξαναβάλουν φωτιά παγκοσμίως.

Είναι η αποκρουστική εικόνα ενός κόσμου που «διατάσσεται» να στοιχηθεί πίσω από τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και εξορμήσεις σε συνθήκες όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Να στοιχηθεί στην κατεύθυνση έντασης της εκμετάλλευσης και καταπίεσης σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Μια κρίση που επιδιώκουν να φορτώσουν ο κάθε ιμπεριαλιστής στον αντίπαλο (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία), αλλά κυρίως να τη φορτώσουν στο λαό. Σε αυτό συμφωνούν και «τα βρίσκουν» μεταξύ τους…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει την εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ ακολουθώντας τα χνάρια των προκατόχων της. Για λογαριασμό της εξαρτημένης αστικής τάξης, παρέχει μέρα τη μέρα όλο και περισσότερες διευκολύνσεις στους Αμερικανο-νατοϊκούς δολοφόνους, μετατρέπει την χώρα σε πλατφόρμα για τις πολεμικές εξορμήσεις τους με αντάλλαγμα την κυριαρχία απέναντι στο λαό. Με τον ίδιο τρόπο εφαρμόζει όλα τα βάρβαρα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές, αδιαφορώντας για το μέλλον του λαού.

Αυτή η πολιτική αντικειμενικά εμπλέκει τη χώρα στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους να μετατραπεί ο λαός σε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των ανταγωνισμών τους.

Μπροστά στις νέες επικίνδυνες εξελίξεις που φέρνει η αμερικανική στρατιωτική επίθεση και η όξυνση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού ο λαός καλείται να υψώσει δυνατά τη δική του φωνή ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ως κύριο εμπρηστή του πλανήτη. Αποτελεί όρο ζωής για το λαό μας και όλους τους λαούς της περιοχής, η προσπάθεια συσπείρωσης, συγκρότησης και ανάπτυξης αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Να θέσει στην πρώτη γραμμή της πάλης την ειρήνη και τη φιλία των λαών, την καταδίκη του εθνικισμού, του φασισμού, ρατσισμού και του αλυτρωτισμού. Να αντιταχθούμε σε κάθε ενέργεια και στην πολιτική της κυβέρνησης που θα επιδιώξει να κάνει την χώρα μας στήριγμα των πολεμικών εφορμήσεων των ΗΠΑ.

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ