Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ!!!

Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες μέρες πολιτική καμπάνια για το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη μας.
Απέναντι στην κόντρα της κυβέρνησης με τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ, που τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στις μετακινήσεις για πολλές μέρες, ταλαιπωρώντας εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών.
Απέναντι στους σχεδιασμούς της μνημονιακής κυβέρνησης και του ΟΑΣΘ για νέα αύξηση των εισιτηρίων και για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων.
Απέναντι στις ανεπαρκείς, κακής ποιότητας και χωρίς ασφάλεια μετακινήσεις που «προσφέρει» ο ΟΑΣΘ, ο οποίος, επιπλέον, αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, ενώ οι μέτοχοί του καρπώνονται τις παχυλές κρατικές επιχορηγήσεις.
Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης καλεί το λαό της πόλης να αντιταχθεί σε όλα αυτά, για να μην πληρώσει ο ίδιος το μάρμαρο.

· ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!
Καμία αύξηση στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών
Διεκδικούμε δωρεάν μετακίνηση για τους άνεργους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες
· ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ
Καμία μείωση μισθού στους εργαζόμενους
· ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Ακολουθεί η προκήρυξη:


ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ!!!

Σε ανοιχτή πληγή που καταταλαιπωρεί και –σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης– επιβαρύνει οικονομικά ακόμη πιο πολύ τα λαϊκά στρώματα έχει αναδειχθεί το ζήτημα του ΟΑΣΘ. Τρεις φορές τους τελευταίους μήνες βίωσαν στο πετσί τους το πρόβλημα της μετακίνησής τους οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών, με αφορμή τις επισχέσεις εργασίας των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Για πολλές συνεχόμενες μέρες η μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων έγινε κυριολεκτικά βραχνάς. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να πάνε στη δουλειά για το μεροκάματο! Οι άνεργοι αδυνατούσαν να ψάξουν για δουλειά! Οι μαθητές- φοιτητές είχαν πρόβλημα να φτάσουν στα σχολεία και τις σχολές τους! Οι άρρωστοι δεν είχαν εύκολη πρόσβαση στα νοσοκομεία! Κάθε πολίτης που δεν είχε Ι.Χ ή που δεν μπορούσε να πληρώσει ταξί ήταν εγκλωβισμένος!!
Μαζί με το λαό, θύμα της κόντρας Κυβέρνησης- ΟΑΣΘ είναι και οι εργαζόμενοι στην εταιρία. Την ώρα που οι μέτοχοι έχουν εξασφαλισμένα τα κέρδη τους (με 16,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο θα επιδοτείται ο ΟΑΣΘ για την επόμενη πενταετία) αποκομίζοντας από το 1957 (!!) τα τεράστια ποσά της κρατικής επιχορήγησης, οι εργαζόμενοι αφήνονται απλήρωτοι για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση, προκειμένου να πάρουν οι μέτοχοι κάποια εκατομμύρια επιπλέον της επαίσχυντης σύμβασης για «διαφυγόντα κέρδη»! Οι μέτοχοι κάνουν πάρτι με εκατομμύρια, ενώ οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για μήνες, μη μπορώντας να συντηρήσουν τις οικογένειές τους!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις πολλές υποσχέσεις της για άμεση καταγγελία της επαίσχυντης σύμβασης κράτους-ΟΑΣΘ, ακολουθεί πολιτική καθυστέρησης, ενώ όλα δείχνουν ότι, όποια μορφή –σχήμα επιλέξει (και όταν…) για το φορέα των αστικών συγκοινωνιών της πόλης μας, το μάρμαρο θα κληθεί να το πληρώσει ο λαός, η νεολαία και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Γιατί, παρά τα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες του λαού, παρά τις κόντρες Κυβέρνησης –ΟΑΣΘ για το ποιος θα έχει τον έλεγχο των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και τα αντίστοιχα οφέλη, οι προτάσεις-σχεδιασμοί Κυβέρνησης –ΟΑΣΘ συμπίπτουν στην επίθεση ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους: αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων, μείωση γραμμών εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, δραστικές περικοπές του μισθού των εργαζόμενων και δυσμενή χειροτέρευση των εργασιακών τους σχέσεων.

Την ίδια στιγμή, η καθημερινότητα φέρνει κάθε τόσο στην επιφάνεια και στις πλάτες του λαού προβλήματα ασφάλειας, πληρότητας των γραμμών, άθλιων-πολλές φορές- συνθηκών μετακίνησης…
Αυτή την κατάσταση μόνο η μαζική, η συντονισμένη και δυναμική παρέμβαση των λαϊκών δυνάμεων μπορεί να την ανατρέψει. Ο λαός είναι ανάγκη να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Η μετακίνηση είναι αναφαίρετο καθολικό δικαίωμα, είναι κοινωνικό αγαθό και ο λαός μας πρέπει να το διεκδικήσει!
Σε αυτό το πλαίσιο, οι λαϊκές δυνάμεις και οργανώσεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής επίθεσης, του μνημονιακού οδοστρωτήρα και των αδιάκοπων αντιλαϊκών μέτρων πρέπει να συμβάλλουν στην οικοδόμηση κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης και στο ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

• ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

Καμία αύξηση στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών

Διεκδικούμε δωρεάν μετακίνηση για τους άνεργους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

• ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Καμία μείωση μισθού στους εργαζόμενους

• ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ