Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ

Ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-Α.Α.Σ.Καρδίτσας

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να «πέσουν» οι υπογραφές για το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική FERROVIE και ήρθαν τα χειρότερα για τους Καρδιτσιώτες.

Συγκεκριμένα από αυτή την εβδομάδα έχουμε διπλασιασμό της τιμής των εισιτηρίων για μια σειρά δρομολόγια από Καρδίτσα προς Αθήνα (στα 27,80 € από 13,90 €), προς Θεσσαλονίκη κλπ

Σαν να μην έφταναν ακρίβεια, ανεργία, φόροι, χαράτσια κλπ που «γονάτισαν» λαό και εργαζόμενους, έρχονται κυβέρνηση και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αυξάνουν τα εισιτήρια, κάνουν ακριβότερες τις μετακινήσεις και αφαιρούν κι άλλο εισόδημα από τις τσέπες των Καρδιτσιωτών.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πριν) από τη μια βγάζουν στο σφυρί λιμάνια, αεροδρόμια, ΟΣΕ, ΔΕΗ, νερό κλπ, ξεπουλάν «μπιτ παρά» τα φιλέτα του δημοσίου στους δανειστές-ληστές-ιμπεριαλιστές και από την άλλη φορτώνουν κι άλλα βάρη στο λαό που τον βάζουν να πληρώσει το «μάρμαρο».



Και ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε χειροτέρευση του σιδηρόδρομου με πολύωρες καθυστερήσεις, αλλεπάλληλους εκτροχιασμούς, κλείσιμο περιφερειακών δικτύων, απολύσεις-μετατάξεις-μειώσεις προσωπικού κλπ αντί για ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΦΘΗΝΕΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΣ συγκοινωνίες για το λαό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά σε νέες αυξήσεις εισιτηρίων για να φανεί συνεπής με τα μνημόνια που υπέγραψε.

Οι «επενδυτές» που καλεί ο Τσίπρας από τη ΔΕΘ να έρθουν στη χώρα μας, η «ιδιωτικοποίηση», ο «ανταγωνισμός» και η «απελευθέρωση» που πιπιλίζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιποί μνημονιακοί, για το λαό και τους εργαζόμενους σημαίνει όχι καλύτερες αλλά χειρότερες, όχι φθηνότερες αλλά ακριβότερες μαζικές συγκοινωνίες.

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Α.Α.Σ. Καρδίτσας καταγγέλλει τις αυξήσεις στα εισιτήρια του τραίνου και καλεί το λαό, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς του Νομού, να απαιτήσουν, να παλέψουν και να διεκδικήσουν να πάρει πίσω η κυβέρνηση και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ την αντιλαϊκή αυτή απόφαση.

Για ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Για ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Καρδίτσα 14.9.2017

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Α.Α.Σ.