Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Συνέλευση στα Δυτικά της Αθήνας




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

H ΛΑ-ΑΑΣ στα Δυτικά της Αθήνας σας καλεί το Σάββατο 21 Οκτώβρη, στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης και ώρα 6:00 μ.μ. με κεντρικό θέμα τα τρέχοντα προβλήματα.

Φτάνει πια!
Nα ξεσηκωθούμε!


Η λεγόμενη τρίτη «αξιολόγηση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα ξένα αρπαχτικά της ΕΕ και του ΔΝΤ, ξεκινά σε λίγες μέρες. Παρά τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης Τσίπρα πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, το βέβαιο είναι πως θα επιβαρυνθούμε με τουλάχιστον 1,86 δις ευρώ για να καλυφθεί η «υστέρηση εσόδων» του φετινού Προϋπολογισμού.

Αμέσως μετά, ξεκινούν τα προαποφασισμένα και ψηφισμένα στη Βουλή μέτρα που λεηλατούν το ήδη πενιχρό εισόδημα των τη νέα σημαντική μείωση των συντάξεων.

Αυτά τα μέτρα εξαθλίωσης, τα συνοδεύουν και πιο εκτεταμένες αφαιρέσεις εργατικών δικαιωμάτων (ομαδικές απολύσεις κατάργηση Κυριακάτικης αργίας, περιστολή απεργιών).


Αλλά και για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών, συμφωνήθηκε η δημιουργία «δευτερογενούς αγοράς» (ξένα funds), η άμεση έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στο θέμα της Υγείας, μπαίνουν σε εφαρμογή οι «αναδιαρθρώσεις» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) που προβλέπουν τη δημιουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας, δηλ. υποβαθμισμένων και υποστελεχωμένων «θραυσμάτων» υγείας, που σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν ολοκληρωμένες μονάδες περίθαλψης.

Την ίδια στιγμή, τα ξένα κέντρα απαιτούν την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ και Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Και έπεται συνέχεια…

Προφανώς, όλα τα παραπάνω, είναι προς όφελος της ντόπιας πλουτοκρατίας και των ξένων αφεντικών της, ενώ τα λεγόμενα «αντίμετρα» αποτελούν μια απάτη που ούτε στο ελάχιστο δεν αντισταθμίζουν τη λεηλασία και την επίθεση αυτή, ενώ αφορούν ελάχιστους, και προπαντός το ίδιο το κεφάλαιο (φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματίες). Κι ενώ φορτώνει με συνεχή επονείδιστα μέτρα τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει τις απλόχερες παροχές στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, στο όνομα της λεγόμενης «στρατηγικής ανάπτυξης», επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα δήθεν ελκυστικότερο «επιχειρηματικό περιβάλλον».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης και ασκώντας κριτική για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας, ο Κ.Μητσοτάκης, υποσχέθηκε «άλλο μίγμα πολιτικής» ώστε να έρθουν επενδύσεις και μαζί η «βιώσιμη ανάπτυξη», κινούμενος ωστόσο στην ίδια αντιλαϊκή ρότα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα άλλα ξενόδουλα κόμματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, Το μεγαλείο της υποκρισίας…


Εργαζόμενοι/-ες, άνεργοι/-ες, νέοι/-ες,
Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει το λαό, πως το όφελος από τις «διαπραγματεύσεις» με τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, θα οδηγήσει στη διευθέτηση του «ελληνικού χρέους». Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο ψέμα! Το χρέος δεν είναι του λαού, αλλά της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης που για λογαριασμό της παζαρεύουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις με τους ιμπεριαλιστές, πιθανότατα χωρίς αποτέλεσμα και όχι πάντως υπέρ των συμφερόντων του λαού μας. Το ίδιο το χρέος αξιοποιείται από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ για τη μεταξύ τους αντιπαράθεση και ανταγωνισμό, καθώς και για να εκβιάζουν κάθε φορά την ελληνική πλευρά.

Σε ότι αφορά τις αντιστάσεις του λαού, η κατάσταση που επικρατεί είναι τελείως αναντίστοιχη με αυτή που απαιτείται, κι όχι με ευθύνη του λαού και των εργαζόμενων! Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ φέρουν τεράστια ευθύνη για το σημερινό κατάντημα του εργατικού κινήματος, την ακινητοποίηση των σωματείων και την υπονόμευση κάθε προσπάθειας αντίστασης στη λαίλαπα των αντιδραστικών μέτρων.

Εργαζόμενοι/-ες, άνεργοι/-ες, νέοι/-ες,
Ενάντια σ’ αυτό το ζοφερό κλίμα, να προβάλλουμε την πραγματική διέξοδο! Αυτή των μαζικών κι αποφασιστικών εργατικών και λαϊκών αγώνων. Όπου οι εργαζόμενοι κι ο λαός, μέσα από συνελεύσεις, απεργίες, διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις κι όποιες άλλες μορφές αγώνα αποφασίσουν, να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια τους και να παλέψουν ενάντια στο νέο κύμα της επίθεσης, αλλά ενάντια και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και «μνημόνια» της οκτάχρονης τυραννίας. Όσο δύσκολος κι αν είναι ο δρόμος αυτός, όσους κόπους και θυσίες κι αν χρειαστεί, αποτελεί για το λαό, μονόδρομο. Που μπορεί όμως να έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές νίκες για το λαό και τους εργαζόμενους!


ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟ-ΕΠΙΔΡΟΜΗ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΟΥΤΕ ΕΕ-ΟΥΤΕ ΔΝΤ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ!