Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Τρομοκρατική η δίωξη του Στράτου Δασκαρόλη! Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης η αποφυλάκισή του!

Σε 42 ημέρες φυλάκιση καταδικάστηκε στις 27/9 ο 47χρονος άνεργος Στράτος Δασκαρόλης στην Καλαμάτα, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί γιατί δεν είχε πληρώσει διόδια. Βέβαια, το μεγαλύτερο ...έγκλημά του ήταν ότι συμμετείχε στο κίνημα ενάντια στα διόδια, κάτι που ούτε ο νόμος Βορίδη, ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τον εφαρμόζει μπορούσαν να του συγχωρήσουν.

Η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και η ατέλειωτη φοροληστεία πάει χέρι χέρι με την ένταση της κρατικής καταστολής και την ποινικοποίηση των αγώνων. Κάθε φωνή αντίστασης πρέπει να τσακίζεται, ώστε να παραδειγματίζεται ο λαός και να παραμένει στη γωνία, χωρίς καν να διανοείται να αγωνίζεται για την υπεράσπιση ακόμα και των στοιχειωδών του δικαιωμάτων.



Μέρος αυτής της πολιτικής είναι και τα όλο και περισσότερα και όλο και ακριβότερα διόδια σε όλη τη χώρα, μέσω των οποίων ρέει ζεστό χρήμα από το λαό προς τις τσέπες των μεγαλοεργολάβων. Ο λαός πληρώνει για τη χρήση των μεγάλων οδικών αξόνων, την κατασκευή των οποίων ο ίδιος έχει ήδη πληρώσει ακριβά.

Οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν πανάκριβα διόδια για καθημερινές και απαραίτητες μετακινήσεις τους. Και αυτό έχει οδηγήσει πολλούς από αυτούς στην προσπάθεια αντίστασης και αγώνα. Ένας από αυτούς είναι και ο Στράτος Δασκαρόλης, στο πρόσωπο του οποίου καταδικάζονται όλοι αυτοί οι αγώνες.

Η αποφυλάκισή του, αποτέλεσμα του κινήματος αλληλεγγύης που εκφράστηκε, δεν αναιρεί το γεγονός, ότι επιδιώχθηκε να σταλεί ένα μήνυμα τρομοκράτησης κι ότι ο άνθρωπος αυτός κρατήθηκε επι 12 ημέρες στα κρατητήρια.
- Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων – κάτω ο νόμος Βορίδη!
- Κατάργηση όλων των διοδίων!