Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 9 του Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει συζήτηση για την κατάσταση και τις εξελίξεις παγκοσμίως και στη χώρα και για τις κατευθύνσεις της παρέμβασής της στις δυτικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Εκφράστηκαν προβληματισμοί και αναλύθηκαν οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους κινδύνους που συνεπάγονται από την εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο των λυσσαλέων ανταγωνισμών ανάμεσα σε μεγάλες και περιφερειακές δυνάμεις για ξαναμοίρασμα των αγορών. Επίσης, επισημάνθηκε η νέα επίθεση ενάντια στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που προμηνύουν το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και οι νέες δηλώσεις υποταγής της κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστές, με πρόσχημα τη «μείωση του χρέους» και την «επάνοδο στις αγορές», με ένταση της φτωχοποίησης του λαού και της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, στο βωμό της περιβόητης «ανάπτυξης», δηλαδή της δήμευσης του εθνικού πλούτου από ξένα και ντόπια κοράκια και της εγκαθίδρυσης του εργασιακού μεσαίωνα.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη απεύθυνσης στον λαϊκό κόσμο και τους εργαζόμενους των γειτονιών μας, κατά τρόπο ώστε η ΛΑ-ΑΑΣ να γίνει γνωστή και να αποτελεί σημείο αναφοράς των μικρών και μεγαλύτερων εστιών αντίστασης που θα ξεπροβάλλουν. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα γίνει την επόμενη βδομάδα ευρεία προπαγάνδιση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με παρέμβαση σε Αμπελόκηπους και Εύοσμο.