Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ανταπόκριση από το Ηράκλειο για την απεργία

Με μικρή συμμετοχή εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η "ντουφεκιά στον αέρα" απεργία ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο.Περίπου 800 εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην συγκέντρωση και πορεία που έγινε στους κεντρικούς δρόμους τηςπόλης. Αριθμός, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιόδου, στην απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός στην βάρβαρη επίθεση που δέχονται από το κεφάλαιο και την κυβέρνησή του. Η απαξίωση των σωματείων από τους εργατοπατέρες για τον ρόλο που αυτά πρέπει να παίξουν, η απομάκρυνση από τον κόσμο της εργασίας, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι απεργίες που γίνονται για τα μάτια του κόσμου και κυρίως χωρίς στόχευση και ζύμωση στους εργαζόμενους είναι κάποιοι από τους λόγουςπου οδηγούν τον κόσμο στην αδράνεια και στην απουσία από συλλογικές διαδικασίες.

Η ΛΑ - ΑΑΣ και οι συνιστώσες που τη στηρίζουν (Ταξική Πορεία - Αγωνιστικές Κινήσεις φοιτητών & εκπ/κών - Αγωνιστική Παρέμβαση) συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ και πανό στην πανεργατική απεργία με προσυγκέντρωση στο καπετανάκειο. Αργότερα ενώθηκε με την πορεία του Εργατικού Κέντρου (όπως και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είχαν προσυγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου). Μοιράστηκε πλατιά έντυπο υλικό και με την συνθηματολογία τους κατήγγειλαν την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, την προσπάθεια κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία, τους πλειστηριασμούς. Ταυτόχρονα προσπάθησαν να αναδείξουν την αναγκαιότηταανάπτυξης μαζικού κινήματος, του μόνου που μπορεί να βάλει φρένο στην βάρβαρη - ληστρική πολιτική του συστήματος, έξω και ενάντια σε εκλογικές αυταπάτες και λογικές ανάθεσης.
Το Σάββατο 9 Δεκέμβρη η ΛΑ - ΑΑΣ παρέμβηκε μαζικά στο κέντρο της πόλης με πανό, ντουντούκα και προκήρυξη, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία και καταγγέλοντας την κυβέρνηση για την πολιτική της αλλά και για την προσπάθεια να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία.