Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Καταδικάζουμε τη νέα προκλητική ενέργεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που με απόφαση Τραμπ αναγνωρίζει την πόλη-σύμβολο των Παλαιστινίων Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ, με μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας σ' αυτήν απ’ το Τελ Α Βιβ. Πρόκειται για μια άκρως επιθετική ενέργεια που παρέχει περαιτέρω στήριξη στο κράτος-δολοφόνο που έχει αιματοκυλίσει κατ' επανάληψη τους αραβικούς λαούς και συνεχίζει να δολοφονεί και να φυλακίζει τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό, αποτελώντας το μαντρόσκυλο των αμερικάνων φονιάδων των λαών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ένα κράτος που έχει καταλάβει από το 1948 την γη της Παλαιστίνης και έχει μετατρέψει την δυτική όχθη του Ιορδάνη και ιδιαίτερα τη λωρίδα της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.



Η ενέργεια αυτή των ΗΠΑ συμβαίνει σε μια περίοδο που μαίνεται ο αιματηρός ανταγωνισμός τους με την ιμπεριαλιστική Ρωσία και απειλεί να βάλει ακόμη μεγαλύτερη φωτιά σε μια περιοχή που ήδη φλέγεται με επίκεντρο τη Συρία για τον γεωπολιτικό έλεγχό της, με την χρησιμοποίηση αντιδραστικών αρχουσών τάξεων και μόνιμα θύματα τους λαούς της. Ταυτόχρονα μέσω του φασιστικού κράτους επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι οι λαοί και ιδιαίτερα οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αποδεχτούν την κατάσταση ως τετελεσμένη και να υποταχθούν στους αμερικάνικους σχεδιασμούς κι επιθυμίες. Παράλληλα η κίνηση αυτή θέλει να καταστήσει σαφές ότι, εκτός από τη Σαουδική Αραβία και την απείθαρχη Τουρκία, το Ισραηλινό κράτος-δολοφόνος αποτελεί βασικό στήριγμα της αμερικάνικης πολιτικής και είναι πάντα έτοιμο για τις πιο βρώμικες δουλειές.

Είναι ολοφάνερο ότι η τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια στην Ανατολική Μεσόγειο - Μέση Ανατολή αλλά και στην Κορεατική χερσόνησο δεν ευνοούν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς των αμερικάνων, ενώ έχουν παράξει σοβαρές αποκλίσεις παραδοσιακών τους συμμάχων όπως η Τουρκία. Η συνεχώς κλιμακούμενη αμφισβήτηση στο εσωτερικό της υπερδύναμης της προεδρίας Τραμπ την οδηγεί σε ξεκάθαρα τυχοδιωκτικές κι εμπρηστικές κινήσεις και καταδεικνύει για πολλοστή φορά το πόσο αδίστακτος παραμένει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός.

Ο ηρωικός Παλαιστινιακός λαός προκαλείται γι' ακόμη μια φορά να ξαναδείξει τις δυνατότητές του, να βαδίσει το δρόμο που χάραξε η επί δεκαετίες ουσιαστικά ιντιφάντα του και να παλέψει για ελεύθερη-ανεξάρτητη πατρίδα, για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση. Μαζί του πρέπει να συνταχθούν όλοι οι λαοί, μαζί κι ο δικός μας, καταδικάζοντας την ένοχη σιωπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους αντιδραστικούς με αμερικάνικη καθυπαγόρευση άξονες με το τρομοκρατικό Ισραηλινό κράτος και την Αιγυπτιακή χούντα. Η εμπλοκή-στήριξη της άρχουσας τάξης της χώρας μας και της κυβέρνησής της στα τυχοδιωκτικά φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ, η μετατροπή της Ελλάδας σε προγεφύρωμα και βάση νέων πολεμικών εξορμήσεων οφείλει να καταγγελθεί και να καταδικαστεί από κάθε προοδευτική δύναμη και σύσσωμο το λαό.
  • ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!
  • Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!
  • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ!
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-ΕΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!
8.12.2017