Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση συνεδρίασης της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Την Πέμπτη 18 Γενάρη 2018 συνεδρίασε η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.

Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Π.Γ.Δ.Μ. και τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχεδία στην περιοχή, όπου εκφράστηκε γενικά συμφωνία. Αποφασίστηκε να κινηθεί πανελλαδικά η Συνεργασία αναδεικνύοντας τα αντιπολεμικά – αντιιμπεριαλιστικά ζητήματα με παρεμβάσεις, προκήρυξη και αφίσα καθώς και με εκδηλώσεις, όπου κρίνει. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδήλωσης στην Αθήνα για το θέμα της Π.Γ.Δ.Μ. και των σχετικών εξελίξεων καθώς και να ειδωθεί o τρόπος παρέμβασης της ΛΑ-ΑΑΣ, στο συλλαλητήριο της 17ης Μάρτη, επετείου των 2 χρόνων της αντι-προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, με το στίγμα που αυτή θέλει να προσδώσει.
Άλλο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η σύγκλιση της Πανελλαδικής Σύσκεψης της Συνεργασίας. Η Γραμματεία προσανατολίζεται αυτή να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μάρτη. Η ημερομηνία θα κλείσει μετά από επικοινωνία με το δυναμικό της Πανελλαδικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Κατατέθηκε επίσης πρόταση πραγματοποίησης επαφών με ορισμένες άλλες πολιτικές δυνάμεις με στόχο την ανίχνευση δυνατοτήτων διεύρυνσης της ΛΑ-ΑΑΣ, η οποία θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Εκφράστηκε συμφωνία σε θέματα τρέχουσας παρέμβασης (όπως η συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης στους 9 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που συνελήφθησαν στη χώρα μας, την Πέμπτη 25/1) καθώς και στο άνοιγμα παρέμβασης ενάντια στις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας και στους πλειστηριασμούς, απ’ τις τοπικές συνελεύσεις της ΛΑ-ΑΑΣ.