Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΤΡΑ: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ… ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ!

Το 9ο περιφερειακό συνέδριο «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021» λαμβάνει χώρα στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας στις 5-6 Φλεβάρη. Οι δημοτικοί και περιφερειακοί παράγοντες της περιοχής υποδέχονται και συζητούν μαζί με τους υπουργούς της κυβέρνησης για την οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας. Τις εργασίες του συνεδρίου θα κλείσει η ομιλία του Πρωθυπουργού. Το συνέδριο αυτό, όπως και όλα τα προηγούμενα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει το βαθύτατα αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής της. Ο λαός μας όμως γνωρίζει πως όταν αυτοί μιλούν για ανάπτυξη ετοιμάζουν στην πραγματικότητα ένα νέο γύρο επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Όταν αυτοί μιλούν για ανάπτυξη, εννοούν κέρδη και φοροαπαλλαγές για τους κεφαλαιοκράτες, μεροκάματα πείνας, ανασφάλεια, ανεργία και περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων για το λαό. Όταν αυτοί μιλούν για ανάπτυξη, στην πραγματικότητα εννοούν ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, χιλιάδες πλειστηριασμούς και κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών, μετανάστευση της νεολαίας στο εξωτερικό, καταστροφή της φτωχομεσαίας αγροτιάς, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καινούργιους φόρους.


Με φρεσκοψηφισμένο το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεδριάζει στην Πάτρα για να εξειδικεύσει τις αντιδραστικές αλλαγές στην περιοχή μας. Είναι ένα συνέδριο που θα ακουμπήσει όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Τα ζητήματα γύρω από την υγεία ,την παιδεία, την αγροτιά ,την οικονομία και άλλα πολλά που θα ανοίξουν από τους υπουργούς έχουν σαν σκοπό να δικαιολογήσουν την βάρβαρη πολιτική τους. Η παρουσία του πρωθυπουργού θα επισφραγίσει τη συνέχιση των πολιτικών των μνημονίων της εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης έχοντας στο ακροατήριο όλους τους παράγοντες της περιοχής χειροκροτητές των αντιλαϊκών διακηρύξεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παραχωρεί τα πάντα στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό την ίδια ώρα που η πλειοψηφία του λαού παλεύει με νύχια και με δόντια για να επιβιώσει. Στους χώρους δουλειάς, στην ύπαιθρο, στα νοσοκομεία, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια βιώνουμε σε καθημερινή βάση τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Την απάντηση πρέπει να τη δώσουμε με την οργανωμένη πάλη, με την ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με μαζικούς αγώνες ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για έλεγχο και επιτήρηση της χώρας στο διηνεκές. Η ΛΑ-ΑΑΣ καλεί το λαό της Πάτρας να βροντοφωνάξει την αντίθεσή του στην αντιλαϊκη και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Να συναντηθούμε στο δρόμο, στα σωματεία, στις γειτονιές για να προασπίσουμε τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα, για να ανατρέψουμε τα σχέδια των ιμπεριαλιστών που θέλουν να καταστήσουν την χώρα μας ορμητήριο για να μακελεύουν τους λαούς οδηγώντας εκατομμύρια στην προσφυγιά και την εξαθλίωση. Για να δυναμώσει και να ορθωθεί ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης για την ειρήνη, τη δουλειά, την δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ, 06/02, ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ!