Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση συνεδρίασης της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας 1.3.2018

Την Πέμπτη 1η του Μάρτη συνεδρίασε η Γραμματεία της ΛΑ-ΑΑΣ. Τα θέματα που την απασχόλησαν ήταν οι πρόσφατες επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και τα ζητήματα που αφορούν το αντιπολεμικό κίνημα, καθώς και η Πανελλαδική Σύσκεψη της Συνεργασίας. Τέθηκαν επίσης και κάποιες προτάσεις για την κίνηση της ΛΑ-ΑΑΣ σε επόμενο διάστημα, όπως σχετικά με παρέμβαση ενάντια το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για το «τέλος των μνημονίων», και για την «4η αξιολόγηση».

Σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή, τονίστηκε η μεγάλη κρισιμότητα τους, εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις και επισημάνθηκε η ανάγκη να ενταθεί η αντιιμπεριαλιστική καμπάνια της ΛΑ-ΑΑΣ με παρέμβαση στις 17 Μάρτη και με άλλες αντιπολεμικές κινήσεις και πρωτοβουλίες στη συνέχεια.

Όσον αφορά την Πανελλαδική Σύσκεψη:
Η Πανελλαδική Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Γεωπονική Σχολή (Αμφιθ. Κουτσομητόπουλου) το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Μάρτη και θα ξεκινήσει το Σάββατο 10 Μάρτη, στις 10 πμ.

Καλούνται όλοι ο συναγωνιστές και συναγωνίστριες των σχημάτων της ΛΑ-ΑΑΣ Πανελλαδικά, των συναγωνιστικών σχημάτων αλλά και ανένταχτοι αγωνιστές, να συμμετάσχουν. Σχήματα εργαζομένων και νεολαίας μπορούν να συμμετάσχουν επίσης.

Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει απεύθυνση σε συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες για την παρακολούθησή της με δικαίωμα τοποθέτησης.

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη κοινή εισήγηση, θα είναι η απόφαση της τελευταίας Πανελλαδικής Επιτροπής επικαιροποιημένη. Με στόχο πάντα το προχώρημα της συνεργασίας, εκφράστηκε η διάθεση να ανοίξει στη Σύσκεψη μια πλούσια και επιχειρηματολογημένη συζήτηση, για τα ζητήματα που έχει εκφραστεί είτε συμφωνία, είτε διαφωνία στο πλαίσιο της Συνεργασίας, αλλά και για τα προβλήματα που βάζει η ζωή και η επίθεση του συστήματος, και τους στόχους και τις πρωτοβουλίες δράσης των σχημάτων. Για το ζήτημα της του πολιτικού διαλόγου στο blog της ΛΑ-ΑΑΣ διατυπώθηκαν απόψεις για τις οποίες θα συνεχισθεί η συζήτηση.