Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση συνεδρίασης της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας 28.3.2018

Συνεδρίασε την Τετάρτη 28 του Μάρτη, η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Η Γραμματεία αποτίμησε θετικά τις εργασίες και την κατάληξη των εργασιών της 2ήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης της 10-11 Μάρτη. Τόνισε πως οι αποφάσεις της αποτελούν εργαλείο δουλειάς και δράσης και πως αποτελεί στόχο η ΛΑ-ΑΑΣ να κατορθώσει να συσπειρώσει κι άλλο κόσμο και δυνάμεις. Στη συνέχεια απασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:
  • Την κίνηση της Συνεργασίας το επόμενο διάστημα, με αιχμή την αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική καμπάνια. Τονίστηκε πως η τελευταία προκήρυξη της ΛΑ-ΑΑΣ για τα ελληνοτουρκικά - που μοιράστηκε πλατειά και σε παρεμβάσεις σε παρελάσεις της 25ης Μάρτη, σε γειτονιές της Αθήνας - μας δίνει τη δυνατότητα να δράσουμε, στο θέμα αυτό, στο οποίο είχαν παρουσιαστεί δυσκολίες κίνησης. Εκφράστηκε συμφωνία για την κίνηση αυτή, αλλά διαφωνία σε πρόταση για πορεία στη Νέα Ιωνία, για το Σάββατο 31/3, με στήριξη ευρύτερου δυναμικού της ΛΑ-ΑΑΣ.Οι παρεμβάσεις και οι κινήσεις στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να συνεχιστούν και να ενταθούν μετά το Πάσχα.
  • Την εκτίμηση για την παρουσία της ΛΑ-ΑΑΣ στην κινητοποίηση της 17ης του Μάρτη, η οποία εκτιμήθηκε σαν γενικά θετική.
  • Τη δράση της απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση, σε ιδιαίτερα ζητήματα της (πχ πλειστηριασμοί) και για τα ζητήματα της «4ης αξιολόγησης», καθώς και ενάντια στην απάτη του «τέλους των μνημονίων» που προβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε επόμενη φάση.
  • Το ζήτημα του πολιτικού διαλόγου στο ιστολόγιο της ΛΑ-ΑΑΣ. Κατατέθηκε συνολική πρόταση αναδιαμόρφωσης του, ώστε να αποτελέσει και μια μορφή επικοινωνίας και έκφρασης. Πρόταση η οποία αποτελεί μια θετική βάση συζήτησης για την τελική του διαμόρφωση.
  • Την αντιμετώπιση των ζητημάτων της ένταξης του συναγωνιστικού σχήματος της Λαϊκής Αντίστασης Πειραιά στη Συνεργασία με τη δημιουργία ΛΑ-ΑΑΣ στην περιοχή του Πειραιά.
  • Την παρέμβαση (η οποία συμφωνήθηκε) της ΛΑ-ΑΑΣ με μπλοκ και προκήρυξη στην κινητοποίηση της 22 του Απρίλη ενάντια στη δημιουργία πλευρικών διοδίων στη Βαρυμπόμπη.
  • Την πρόταση για πραγματοποίηση παρέμβασης της Συνεργασίας κατά την επέτειο του Κάστρου του Υμηττού (με αφορμή τα 100 χρόνια απ’ την ίδρυση του ΚΚΕ) η οποία δεν συζητήθηκε.
  • Την οργάνωση της παρέμβασης της ΛΑ-ΑΑΣ στη φετινή Πρωτομαγιά.
  • Την ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας για παρέμβαση της Συνεργασίας στη φετινή ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου «τιμώμενη χώρα» είναι οι ΗΠΑ.
Η Γραμματεία, επίσης, κατέληξε να καλέσει τα σχήματα της ΛΑ-ΑΑΣ πανελλαδικά να επιβεβαιώσουν ή επανακαθορίσουν τους εκπροσώπους τους στην Πανελλαδική Επιτροπή.