Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Αντιπολεμική κινητοποίηση στη Σάμο

Αντιπολεμικό ΟΧΙ στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την περιοχή!

Συναγερμός μπροστά στον κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη!

Η μεγαλύτερη εγκληματική δύναμη στον κόσμο, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Απριλίου, εξαπέλυσε τα φονικά του όπλα ενάντια στον Συριακό λαό. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μ’ ένα αναίσχυντο και υποκριτικό διάγγελμα, ανήγγειλε την έναρξη της επίθεσης με πυραύλους, με πρόσχημα την καταστροφή των χημικών όπλων του καθεστώτος Άσαντ. Όπως κατέστρεψαν το Αφγανιστάν, ύστερα το Ιράκ, αργότερα την Λιβύη, θέλουν τώρα να αποτελειώσουν την Συρία. Στην πραγματικότητα ο μοναδικός στόχος που καθοδήγησε τους πυραύλους τους είναι ο ανταγωνισμός τους με την Ρωσία για ηγεμονία στις πλουτοπαραγωγικές πηγές και γεωπολιτική επιρροή, σε βάρος των λαών και των χωρών της Μέσης Ανατολής.


Δίπλα στους Αμερικάνους φονιάδες συντάχθηκαν αυτήν την φορά, πέρα από τους πάντα πρόθυμους Εγγλέζους, και οι Γάλλοι ιμπεριαλιστές. Επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να αναστήσουν την επιρροή τους στα παλιά αποικιοκρατικά εδάφη τους και να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους στην Ευρώπη και τον κόσμο με το αίμα και την δυστυχία αθώων ανθρώπων.

Η ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν παρούσα στην νέα σφαγή του λαού της Συρίας. Οι νατοϊκές βάσεις της χώρας αποτελούν ορμητήρια της πολεμικής μηχανής των Αμερικανονατοϊκών. Η πλήρης στοίχιση πίσω απ’ τα συμφέροντά τους στην περιοχή εμπλέκει και τον δικό μας λαό. Η ΝΔ μίλησε για αναγκαιότητα των επιθέσεων της δυτικής «συμμαχίας». Με την άποψη αυτή στοιχίστηκαν διάφορα στελέχη των κομμάτων του συστήματος.

Οι κίνδυνοι για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και τον κόσμο είναι πιο μεγάλοι από κάθε άλλη φορά. Οι εμπρηστές του πολέμου, απειλούν να βάλουν φωτιά σε όλη την γειτονική μας περιοχή και οι φλόγες να έρθουν μέχρι το Αιγαίο και τα Βαλκάνια! Οι αστικές τάξεις της περιοχής, μέσω των κυβερνήσεων των χωρών, προωθούν τις επιδιώξεις των αφεντικών τους. Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας είναι ένας μέρος αυτής της πολιτικής. Η προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος του ονόματος της πΓΔΜ, για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, είναι ένα άλλο. Οι εξοπλισμοί αυξάνονται, οι τυχοδιωκτισμοί εκφράζονται με επικίνδυνους τρόπους μέρα τη μέρα, οι εθνικισμοί χύνουν το δηλητήριο τους. Οι λαοί βρίσκονται στην μέγγενη των πολιτικών της αντίδρασης, του αίματος και της καταστροφής.

Ο ελληνικός λαός , οι εργαζόμενοι και οι νέοι πρέπει να ξεσηκωθούν. Να πάρουν ενεργά μέρος στο αντιπολεμικό κίνημα. Να απαιτήσουμε να κλείσουν οι βάσεις–ορμητήρια πολέμου, να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να ενώσουμε την φωνή μας με αυτές των άλλων λαών της περιοχής ζητώντας να σταματήσει η αιματοχυσία και η ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Η ΛΑ-ΑΑΣ Σάμου, καλεί τον λαό του νησιού, τους εργαζόμενους/άνεργους και την νεολαία, στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 19/4 και 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καρλοβάσου.

• ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!
• ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!
• ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠ΄ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ!
• ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ (ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ-ΕΕ) ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ!
• ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
• ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!