Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Όχι στα διόδια!

ΟΛΟΙ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Απρίλη 2018, 11:00 π.μ.

Με γρήγορους ρυθμούς προωθείται η δημιουργία πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βα­ρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, μέσα στον αστικό ιστό, δίπλα στα σπίτια μας. Από τον Ια­νουάριο εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ τον Απρίλιο εγκρίθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για τα ηλεκτρονικά διόδια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, χάρισαν τους δρόμους στους εργολάβους, που τους λυμαίνονται με δεκάδες διόδια και υπέρογκες χρεώσεις.

Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι της δημιουργίας νέων διοδίων με την προσωρινή δωρεάν πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων μέσω της ηλεκτρονικής καταγραφής, και χωρίς η εταιρία να έχει δώσει τη συγκατάθεση.

Οι μεν Δήμοι των περιοχών, μετά από ολιγωρίες και εφησυχασμό, αντιδρούν στην πα­ρούσα φάση, ενώ η Περιφέρεια μετά από μια σοβαρή υπαναχώρηση πέρυσι κράτησε μια υποκριτική στάση, με το «όχι στα διόδια» και το «ναι στα ηλεκτρονικά διόδια και τη χιλιομετρική χρέωση», ενώ εμφανίζεται τώρα δίπλα υποτίθεται στους κατοίκους.

Αυτό που συμβαίνει με τα διόδια, τις σκανδαλώδεις και προκλητικές συμβάσεις παρα­χώρησης των δρόμων στους εργολάβους, δένεται απόλυτα με την πολιτική εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου, με την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και των τρένων, με το ξεπούλημα κάθε στοιχείου κοινωνικής κατάκτησης, περιουσίας, δικαιωμάτων, που ανήκουν στον λαό. Η ληστεία των διοδίων είναι κομμάτι της αντιλαϊκής επίθεσης και της πολιτικής των μνημονίων, που τα τελευταία χρόνια υλοποιούν οι κυβερνήσεις της χώρας. Είναι η πο­λιτική της καταστροφής και του βαθέματος της εξάρτησης.

Με αποφασιστική, ενωτική, αγωνιστική κινητοποίηση μπορούμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

Με την μαζική λαϊκή απάντηση, μέσα από διαδηλώσεις, συνελεύσεις, εκδηλώσεις, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη ενάντια στη νέα ληστεία!

• Να φύγουν τα διόδια, δρόμοι ελεύθεροι για όλους
• Όχι στα νέα πλευρικά διόδια, αγώνας για να φύγουν και τα υφιστάμενα
• Έχουμε χρυσοπληρώσει τους δρόμους, ανήκουν σε όλους μας και όχι στους εργολάβους