Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΛΑ - ΑΑΣ Βόρεια της Αθήνας: ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ»

Το Σεπτέμβρη του '13, έκλεισαν από την τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κολαούζων 12 Νοσοκομεία. Χάθηκαν πολλές εκατοντάδες κρεβάτια νοσηλείας, διαλύθηκαν δεκάδες κλινικές.

Το μοναδικό Νοσοκομείο απ’ όσα ήταν για «λουκέτο» που έμεινε ανοιχτό ήταν το Α. Φλέμιγκ. Οι εργαζόμενοι, με παρατεταμένο και καθημερινό αγώνα, με τη συμπαράσταση και συμμετοχή του λαού της περιοχής μας, με τη στήριξη φορέων και οργανώσεων, απέτρεψαν το οριστικό κλείσιμό του. Απέδειξαν έτσι, πως ακόμα και πλευρές κεντρικής επιλογής για το κεφάλαιο, όπως τα μνημόνια, δεν είναι εύκολο να επιβληθούν όταν ο λαός και οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να αντισταθούν. Τίποτα δεν είναι «δεδομένο» για το σύστημα ιδιαίτερα όταν ξεπερνιούνται ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και οι εργαζόμενοι δίνουν πραγματικούς και όχι εικονικούς αγώνες. Κάθε μέρα στους δρόμους!



Αν και το Φλέμιγκ απέμεινε «μισό», καθώς έχασε μια ολόκληρη Πτέρυγα (Πτ. «Μπόμπολα»), αρκετές κλινικές, υπηρεσίες και 300 εργαζόμενούς του, συνεχίζει να δίνει τη μάχη της περίθαλψης του λαού, να εφημερεύει κανονικά και να εξυπηρετεί, για παράδειγμα, μόνο στα τακτικά του Ιατρεία γύρω στις 30.000 κόσμο, να διενεργεί εκατοντάδες επεμβάσεις να νοσηλεύει χιλιάδες ανθρώπους… το χρόνο (στοιχεία 2017).

Η τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση στήριζε υποκριτικά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, μάλιστα ο σημερινός υπουργός Υγείας υποσχόταν ψευδώς πως όχι μόνο θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι και οι κλινικές στο Νοσοκομείο, αλλά και πως θα αναπτυχθεί παραπέρα με βάση την υγειονομική σημασία του.

Σήμερα, σχεδόν 5 χρόνια μετά, το Νοσοκομείο πλεονάζει από …υποσχέσεις και στενάζει από τρομερή έλλειψη προσωπικού, υποδομές που καταρρέουν και την απειλή της άμεσης συρρίκνωσης, περισσότερο ορατή παρά ποτέ, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αν υπολογίσουμε τις αποχωρήσεις, συνταξιοδοτήσεις, τις εξοντωτικές συνθήκες, την ηλικιακή γήρανση των εργαζομένων αλλά και την απογοήτευση από την κοροϊδία τόσων χρόνων, η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι συνολικά χειρότερη.

Είναι γνωστό πως επιχειρείται καιρό τώρα η ουσιαστική συγχώνευση του Φλέμιγκ με το Σισμανόγλειο. Δεν έχει ως τώρα ολοκληρωθεί, κάτω από την αντίσταση των εργαζομένων των δύο Νοσοκομείων που έχουν πικρή πείρα και ξέρουν που οδηγούν οι …λεγόμενες αναπτυξιακές συγχωνεύσεις. Όπως λένε και οι εργαζόμενοι: «Ξέρουμε τι απέμεινε από τη συγχώνευση του «Παπαδημητρίου» και του «Παιδοψυχιατρικού Πεντέλης ». Και τα δύο είναι κουφάρια τώρα, ενώ τα ράντζα περισσεύουν στο Σισμανόγλειο.

Γνωρίζουν καλά, όπως και εμείς, πως κανένα «σχέδιο» δεν μπορεί να εφαρμοστεί και κανένα Νοσοκομείο, καμία κλινική δεν «αναβαθμίζεται» χωρίς προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, χωρίς Παρασκευαστές και Τεχνολόγους, χωρίς Διοικητική υποστήριξη και Τεχνική Υπηρεσία, χωρίς μόνιμο προσωπικό, με εργολάβους να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα.

Πρόσφατα, σε επικοινωνιακού τύπου «δημόσιο απολογισμό», μακριά από τα Νοσοκομεία και τους εργαζόμενους, τόσο η Διοίκηση όσο και ο υπουργός Υγείας, για να συγκαλύψουν τη διάλυση της Περίθαλψης που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιδίωξαν να παρουσιάσουν υποτιθέμενα «στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης». Με τι άραγε προσωπικό και υποδομές; Πίσω από τα σχέδια και τα μεγάλα λόγια, σκόπιμα αποσιωπάται πως η μόνη πηγή χρηματοδότησης είναι οι ελάχιστοι «ελαστικοί» εργαζόμενοι σε κουτσουρεμένες βάρδιες, αφού τα μνημόνια απαιτούν την ανάπτυξη σε «ουδέτερο δημοσιονομικό έδαφος», δηλαδή χωρίς λεφτά! (δικά τους λόγια είναι αυτά!!!).

Η ΛΑ-ΑΑΣ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και καλεί το λαό της περιοχής μας να σταθεί στο πλευρό τους για:

Καμία συγχώνευση, καμία ενοποίηση των Νοσοκομείων.

Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό.
Νοσοκομεία με ασφαλείς συνθήκες που να παρέχουν αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας στο λαό. Να σταματήσει η ομηρία των ελαστικών σχέσεων εργασίας, να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι.

Να αποκατασταθούν το Φαρμακείο και η Τεχνική Υπηρεσία να αποτραπεί το κλείσιμο των πλυντηρίων. Να σταματήσει επι τέλους η Διοίκηση να χρησιμοποιεί ακόμα και την έλλειψη προσωπικού ως εργαλείο για παραπέρα συγχωνεύσεις την ίδια στιγμή που υπόσχεται «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

Να μην περάσει ούτε στα Νοσοκομεία η αντιδραστική μνημονιακή «αξιολόγηση». Είναι ένα ακόμα εργαλείο που επιδιώκει εργαζόμενους λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς καμιά δυνατότητα ανάπτυξης συλλογικών αγώνων ενώ σε τίποτα δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο λαό. Αυτές επιχειρούν να τις κάνουν λιγότερες και ακριβότερες!

Άμεση επαναλειτουργία της Πτέρυγας Μπόμπολα που σήμερα ρημάζει. Τα σχέδια της Διοίκησης και του Υπουργείου, για λειτουργία κλινικής ημερήσιας νοσηλείας, με μισές βάρδιες και χωρίς προσωπικό, όπως παρουσιάζονται σήμερα, είναι «στάχτη στα μάτια» και σε καμία περίπτωση αποκατάσταση της λειτουργίας της. Να ανοίξουν οι κλινικές που έκλεισαν. Η Πνευμονολογική, η Ουρολογική, η Οφθαλμολογική τα Τακτικά Ιατρεία.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των Νοσοκομείων στην περιοχή μας. Όχι στη διάλυση του Α. Φλέμιγκ. Να παραμείνει να εφημερεύει ανεξάρτητα, με δυνατότητα πρόσβασης σε Νοσοκομείο για το λαό της περιοχής, κοντά στον τόπο κατοικίας του.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ