Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Πολιτική εκδήλωση της ΛΑ-ΑΑΣ στη Ξάνθη

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! 

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, «τιμώμενη χώρα» είναι οι ΗΠΑ. Η πολιτική αυτή επιλογή από μεριάς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί πρόκληση για το λαό και τη νεολαία, αφού πρόκειται για μια ανοιχτή δήλωση υποτέλειας στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Όλων των ειδών οι παράγοντες του συστήματος, φιλοδοξούν και μέσω της φετινής ΔΕΘ να αποδείξουν τη βαθιά υποταγή τους στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, στήνοντας ένα πανηγυράκι εξωραϊσμού της πολιτικής της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. 

Στην περίοδο που διανύουμε ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός πρωτοστατεί στην πολεμική διαδικασία για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, αφήνοντας πίσω του κομματιασμένες χώρες και εκατομμύρια ξεσπιτωμένους. Τις συνέπειες της ωμής επέμβασης των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών την έχουν βιώσει στο πετσί τους οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Ουκρανίας, της Συρίας και τόσοι άλλοι. Για αυτό το λόγο αποτελεί τον Νο 1 εχθρό της Ειρήνης και σαν τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται. 

Και στην περιοχή μας αναμοχλεύονται μια σειρά από ζητήματα, που οδηγούν στην έξαρση του εθνικισμού, στο σοβινισμό, αλλά και στην ενίσχυση ανοιχτά φασιστικών δυνάμεων. Κάτι που το διαπιστώνουμε και από τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από την ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ, την όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και την αναβίωση κάθε είδους αλυτρωτισμού. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, στην αντιπαράθεσή του με ΕΕ-Ρωσία, χρησιμοποιεί όλα τα δυνατά μέσα για να εγκαθιδρύσει την κυριαρχία του ακόμα πιο σταθερά στα Βαλκάνια και στην Ν-Α Μεσόγειο. 

Ένα βασικό ζήτημα του ανταγωνισμού μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι και η ενέργεια. Οι ΗΠΑ, μέσω της κατασκευής του αγωγού TAP, του IGB, και της πλωτής δεξαμενής για LNG στη Βόρεια Ελλάδα, φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία. Και για να εδραιωθεί η «ασφάλεια» τέτοιων επενδύσεων, προχωρούν στη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που γίνεται καλοδεχούμενη από όλο το ντόπιο πολιτικό προσωπικό του συστήματος. Επίσης, η διαρκής παρουσία του ΝΑΤΟϊκού στόλου στο Αιγαίο, μπλοκάρει τη διέξοδο του ρώσικου ιμπεριαλισμού στη Μεσόγειο, γεγονός που ανεβάζει την επικινδυνότητα στην περιοχή μας. 

Οι ενεργειακοί δρόμοι που επιλέγονται, αποτελούν εργαλείο ακόμα πιο ασφυκτικού ελέγχου μιας εξαρτημένης χώρας όπως η Ελλάδα, που η γεωστρατηγική της θέση αποτελεί αντικείμενο «διαπραγμάτευσης» μεταξύ της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών. Για αυτό το λόγο παρέχεται και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάθε είδους διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών, προκειμένου να «αναβαθμίσουν» το ρόλο της χώρας στην κρίσιμη αυτή περιοχή. Τα παζάρια αυτά βέβαια μπορεί να έχουν ολέθριες συνέπειες, με τους λαούς να καλούνται να γίνουν κρέας για τα κανόνια των ισχυρών. Η έντονη κινητικότητα του πρέσβη των ΗΠΑ Πάιατ, αποδεικνύει ότι όλη η Βόρεια Ελλάδα και βέβαια η Θράκη βρίσκονται μέσα στις προτεραιότητες των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, που θέλουν να την αξιοποιήσουν για τους πολεμικούς τους σχεδιασμούς.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ενέργεια και ότι επενδύσεις γίνουν γύρω από αυτή δεν πρόκειται να γίνουν προς όφελος του λαού. Ίσα-ίσα που θα μπλεχτούμε ακόμα πιο βαθιά στην αντιπαράθεση μεταξύ των ιμπεριαλιστών, αντιμετωπίζοντας νέους σοβαρούς κινδύνους. Η περιβόητη «έξοδος από τα μνημόνια», δεν πρόκειται να ανακόψει την επίθεση που βρίσκεται στα σκαριά. Όσο ο λαός βρίσκεται θεατής των εξελίξεων, τόσο πιο πολλά αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα θα υλοποιούνται, τόσο πιο πολύ θα βαθαίνει η πολιτική της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. 


 Πολιτική Εκδήλωση 
«Η συνάντηση των ενεργειακών δρόμων με τις νέες ΝΑΤΟϊκές διευκολύνσεις» 
Τρίτη 4/9, 19:00, στο πάρκο του Διοικητηρίου