Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ηράκλειο: παρέμβαση και πορεία με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Π. Φύσσα

Παρέμβαση της ΛΑ - ΑΑΣ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου για την επέτειο από τα 5 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Αρκετά μέλη και συναγωνιστές με ντουντούκα, πανό και πλατύ μοίρασμα προκήρυξης κατήγγειλαν την ατιμωρησία του δολοφόνου χρυσαυγίτη και τον τρόπο με τον οποίο η αστική "δικαιοσύνη" δικάζει τέτοιες περιπτώσεις, αλλά κυρίως κατήγγειλαν την πολιτική της φασιστικοποίησης, του περιορισμού των πολιτικών - δημοκρατικών ελευθεριών, της πολιτικής του εθνικισμού, εξάρτησης, φτώχειας και εξαθλίωσης που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως πλούσιο υπέδαφος για την ανάπτυξη του φασισμού.

Ανέδειξε ως μονόδρομο την πάλη του λαού μας ενάντια στο φασισμό και τα νεοναζιστικά μορφώματα που χρησιμοποιεί το σύστημα για την διαιώνισή του, την ανάπτυξη μαζικού αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, καθώς επίσης ενός κινήματος ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ.

Το μπλοκ της ΛΑ - ΑΑΣ συμμετείχε στην πορεία που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, οι οποίοι είχαν παρέμβαση στην πλατεία λιονταριών και την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να γίνει η πορεία, δυστυχώς όμως με λίγο κόσμο, γεγονός που δείχνει τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της αριστεράς. Κατά τη διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα και μοιράστηκε η προκήρυξη.