Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Χανιά | Για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου

Ανακοίνωση τύπου

Ο Τσίπρας στην Ελούντα με το στρατηγό Αλ Σίσι της χούντας της Αιγύπτου και τον Αναστασιάδη, βαθαίνουν τη γεωπολιτική συμμαχία, που μαζί με το Ισραήλ υπηρετεί τις τυχοδιωκτικές βλέψεις των αστικών τάξεων, πάντα ενταγμένη στον ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Οι όμορες βλέψεις και τα ανταγωνιστικά συμφέροντα με την αστική τάξη της Τουρκίας στις ΑΟΖ, γεννούν ξανά ψυχροπολεμική κατάσταση στην περιοχή. Σαν απάντηση ο υπουργός Άμυνας Καμένος μοιράζει ξανά δολοφονικές βάσεις στις ΗΠΑ, επιχειρώντας να πείσει το λαό ότι τάχα ενισχύεται έτσι η ασφάλεια της χώρας μας. Για άλλη μια φορά ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ στη συνάντησή τους τόνισε τον κρίσιμο ρόλο της βάσης της Σούδας, ενώ ήδη ετοιμάζεται η μεγαλύτερη από ποτέ άσκηση γύρω από την Κρήτη το Δεκέμβρη.

Οι ραγδαίες και ιδιαίτερα επικίνδυνες εξελίξεις από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή, παράγωγο της όξυνσης της σύγκρουσης ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ, δείχνουν πως το δικαίωμα των εργαζόμενων και της νεολαίας να ζουν ειρηνικά στον τόπο μας μόνο με αγώνα μπορεί να περιφρουρηθεί. Οι κινήσεις της κυβέρνησης, πέρα από πολιτικαντισμούς των Τσίπρα – Καμένου, είναι τυχοδιωκτικές και φιλοπόλεμες και μονάχα τα συμφέροντα ξένων και ντόπιων μονοπωλίων υπηρετούν.

Η νεολαία και οι εργαζόμενοι οφείλουμε να παλέψουμε χωρίς καθυστερήσεις ενάντια στον καρκίνο των βάσεων και υπέρ του Μετώπου πάλης των λαών ενάντια στον πόλεμο – ιμπεριαλισμό.

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Χανιά 10-10-2018