Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Σάμος: Ο μόνος προορισμός των ξεριζωμένων είναι η ζωή και το καλύτερο μέλλον! Κοινή πάλη, κοινός αγώνας του λαού μας με πρόσφυγες και μετανάστες

Την στιγμή που οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία) οξύνονται, διατηρώντας τις πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή και παράγοντας συνεχώς τις συνθήκες για νέες, φονικότερες, οι πληττόμενοι λαοί οδηγούνται στον ξεριζωμό και την προσφυγιά ως αποτέλεσμα των παραπάνω. Εκατομμύρια εκτοπισμένων λαϊκών μαζών μπαίνουν στα, ήδη χαραγμένα, μονοπάτια που οδηγούν σε συγκεκριμένους προορισμούς, προκαθορισμένους απ’ τις συμφωνίες μεταξύ των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων των χωρών της περιοχής. Μονοπάτια που συνεχώς στενεύουν, προορισμοί που συνεχώς μειώνονται. Που περιέχουν, πέρα απ’ την εξαθλίωση και τον εξευτελισμό, το συχνό και ολοένα αυξανόμενο ενδεχόμενο του θανάτου. Τους πνιγμούς στο Αιγαίο διαδέχονται οι θάνατοι από κάθε είδους κακουχίας στα κέντρα κράτησης, οι στυγνές δολοφονίες στον Έβρο, τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα (Καβάλα, Ελευθερούπολη), οι φασιστικές επιθέσεις.


Το ίδιο σύστημα που ξεριζώνει τις λαϊκές μάζες απ’ τα σπίτια τους, δολοφονεί καθ’ οδόν μέρος αυτών και επιφυλάσσει συνθήκες απάνθρωπης κράτησης σε κέντρα σχεδιασμένα για οτιδήποτε άλλο από φιλοξενία ανθρώπων. Με τέτοια κέντρα κράτησης-κολαστήρια για τους ξεριζωμένους η κυβέρνηση υλοποιεί την αντιδραστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες.

‘Ένα τέτοιο κολαστήριο στήθηκε και στο νησί μας. Στο κέντρο κράτησης στοιβάζονται υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες, σε συνθήκες εξαθλίωσης, χωρίς να τους αναγνωρίζεται κανένα απ’ τα βασικά, τα ανθρώπινα δικαιώματα που οι λαοί έχουν κατακτήσει με τους αγώνες τους. Στέγαση, σίτιση, συνθήκες υγιεινής, θυμίζουν τις πιο μαύρες στιγμές της ιστορίας, τις πιο μαύρες στιγμές της επίθεσης του ιμπεριαλισμού απέναντι στους πλέον αδύναμους. Το δικαίωμα στην δουλειά, την στέγαση, την περίθαλψη, την μόρφωση, την κοινωνική ένταξη κηρύσσονται απ’ το σύστημα απαγορευτικά. Ταυτόχρονα στο κέντρο κράτησης αλωνίζουν οι «φιλάνθρωπες ΜΚΟ» που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και την κυβέρνηση για τις πολύπλευρες υπηρεσίες που παρέχουν στο σύστημα.

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία του νησιού, κάθε λαϊκός άνθρωπος του μόχθου, που βλέπει το ίδιο σύστημα να επιτίθεται ανελέητα και στα δικά του δικαιώματα, πρέπει να αντιδράσει. Να απαιτήσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, πλήρη δικαιώματα για πρόσφυγες και μετανάστες. Να ενωθεί σε κοινή πάλη με τις διωκόμενες λαϊκές μάζες που ξεριζώνει και δολοφονεί ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο.

Η ΛΑ-ΑΑΣ Σάμου είναι αντίθετη σε κάθε λογική που δίνει αέρα στα πανιά του συστήματος, που στο όνομα των εργαζομένων (όπως κάνουν το ΕΚΣ και η πλειοψηφία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ) υιοθετεί τη διαίρεση λαού και προσφύγων και συνηγορεί στην αντιδραστική λογική ότι οι πρόσφυγες είναι «βάρος» που πρέπει να φύγει από τη χώρα. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε λογική που ξεχνά πως ο μόνος προορισμός των προσφύγων και των κάθε λογής ξεριζωμένων είναι η ζωή και το καλύτερο μέλλον. Είμαστε απέναντι σε κάθε λογική που θέτει απαγορευτικά κι εμπόδια στον κοινό αγώνα των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Που δηλητηριάζει το λαό μας με το φασιστικό δόγμα «εχθρός του αδύναμου είναι ο πιο αδύναμος». Που θέλει να του κλείσει το δρόμο της αναγκαίας κοινής πάλης μαζί με τους πρόσφυγες/μετανάστες ενάντια στους κοινούς εχθρούς μας: τον ιμπεριαλισμό, το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τα κόμματα που τους υπηρετούν

Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία, τον λαό του νησιού μας, να παλέψει ενάντια στο σύστημα που δολοφονεί και εγκληματεί με όλους τους τρόπους σε βάρος των ξεριζωμένων. Καλούμε το λαό να διεκδικήσει:

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

KATΩ Η ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ! ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ!

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!