Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Χανιά: Η νεολαία έχει ανάγκη ζωής να παλέψει ενάντια στην εκμετάλλευση, το φασισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό

Τα φασιστικά σκουπίδια με τη μάσκα του υπερπατριωτισμού προσπαθούν να αποκτήσουν προσβάσεις στη νεολαία και να τη δηλητηριάσουν με την απανθρωπιά σε βάρος των αδύναμων και με το μίσος απέναντι στους γειτονικούς λαούς.

Αυτοί που πολεμούν βρώμικα κάθε μαθητική κατάληψη και διαδήλωση που διεκδικεί τα δίκια των μαθητών, αλλά και κάθε εργατολαϊκή κινητοποίηση. Αυτοί που χρησιμοποιούνται από το σύστημα για να τραμπουκίζουν ως και να δολοφονούν, για να τρομοκρατούν κάθε έκφραση αντίστασης του λαού και της νεολαίας. Οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών των Γερμανών ναζί και φασιστών κατακτητών της πατρίδας μας και των φασιστών της Αμερικανοστήριχτης χούντας που ευθύνεται για την κυπριακή τραγωδία. Αυτοί που χτυπάνε εργάτες απεργούς και κάνουν πλάτες στους εφοπλιστές, στην εργοδοσία της COSCO, τους νεοτσιφλικάδες της Μανωλάδας και σε κάθε εκμεταλλευτή. Αυτοί που θρασύδειλα τα βάζουν με αδύναμους μετανάστες και πρόσφυγες, δηλαδή τα θύματα του συστήματος του πολέμου και της βαρβαρότητας. Αυτοί λοιπόν ενθαρρυμένοι σήμερα από τη συνολικότερη φασιστικοποίηση του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, καλούν τους μαθητές σε κατάληψη με συνθήματα δηλητήριο κατά της Ειρήνης και της Φιλίας με τους γειτονικούς λαούς.

Όχι δε πρέπει να σκιαμαχούμε με τα δικαίως λαομίσητα φασιστικά αποβράσματα. Να μη δείξουμε καμιά ανοχή στο ξεμύτισμα που επιχειρούν και κυρίως να μη ξεχνάμε πως το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί. Και τέτοιοι αγώνες έχει ανάγκη ζωής ο λαός και η νεολαία.
Αγώνες ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου που υπηρετεί συστηματικά και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες και σίγουρα και η όποια επόμενη. Την επίθεση που οδηγεί στην παγίωση των μισθών πείνας και την αφαίρεση του δικαιώματος στις σπουδές, στην υγεία και την πρόνοια, στην ασφάλιση - σύνταξη.

Ανάγκη ζωής είναι και οι αγώνες ενάντια στη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών, με τον καρκίνο της βάσης να επεκτείνεται και να στηρίζει συνεχώς πολεμικές ασκήσεις ως και τις πιο επικίνδυνες πολεμικές δράσεις.

Ανάγκη ζωής είναι να παλέψουμε επίσης ενάντια στην ίδια την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των φονιάδων των λαών και τελικά στον πόλεμο. Να παλέψουμε υπέρ του μετώπου πάλης των λαών ενάντια στους κάθε λογής ιμπεριαλιστές, εμπρηστές του πολέμου.

Αυτούς τους αναγκαίους για τη ζωή του λαού και της νεολαίας αγώνες φοβάται το σύστημα γι’ αυτό απλώνει την τρομοκρατία και τη φασιστικοποίηση και αξιοποιεί ανοικτά το παρακράτος και τις κάθε λογής αντιδραστικές απολήξεις του.

Να απομονώσουμε φασίστες και εθνικοπατριώτες που σπέρνουν το μίσος και υπηρετούν πλουτοκράτες και ιμπεριαλιστές.

Να υπηρετήσουμε επίμονα το ξέσπασμα αγώνων για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ζωής και του δίκιου μας.


• Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της φασιστικοποίησης, των βάσεων και του πολέμου.

• Όχι στον πόλεμο - Ζήτω η φιλία των λαών

• Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό
Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανιά 26/11/18