Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Καταγγελία της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στα Νότια: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ!

Ένας ακόμα εργαζόμενος στη τοπική αυτοδιοίκηση έχασε ξημερώματα της Παρασκευής τη ζωή του. Συγκεκριμένα οδηγός φορτηγού του δήμου Αλίμου που μετέφερε τα σκουπίδια στη χωματερή των Λιοσίων, έπεσε νεκρός όταν ανατράπηκε το φορτηγό. Είναι ο δεύτερος εργαζόμενος στους ΟΤΑ μέσα στη βδομάδα που έχασε τη ζωή και είναι ένα από τα πολλά θύματα της πολιτικής των περικοπών που εφαρμόζεται ειδικά απ’ την εποχή της εφαρμογής των μνημονίων.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ακούσουμε για μια ακόμα φορά ότι η αιτία του θανάτου θα είναι ή «παθολογικά» αίτια, ή «λάθος» του οδηγού. Είναι ο εύκολος τρόπος για να καλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και των δημοτικών αρχών που εξωθούν τους εργαζόμενους σε μια πρωτοφανή εντατικοποίηση της δουλειάς που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα δυστυχήματα και το θάνατο.


Όταν η συντήρηση των μηχανημάτων γίνεται με το πιο πρόχειρο τρόπο εξαιτίας της τρομακτικής μείωσης της χρηματοδότησης των δήμων, όταν η μείωση του προσωπικού έχει ξεπεράσει το 60% στους οργανισμούς, τότε η ασφυκτική πίεση που ασκείται στους εργαζόμενους φέρνει και τα προβλήματα υγείας, δηλαδή αυτά που ονομάζουν παθολογικά αίτια, όσο και τα «λάθη» που προκαλούν τους τραυματισμούς, τις αναπηρίες και σε αρκετές περιπτώσεις και το θάνατο των εργαζομένων.

Είναι άμεση ανάγκη να ανατραπεί αυτή η άθλια πραγματικότητα που γεννά καθημερινά και νέα θύματα. Για να υπερασπιστούν οι εργαζόμενοι πρώτα απ’ όλα τη ζωή τους, για να τιμήσουν αυτούς που χάθηκαν και για να μην συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, πρέπει να σηκώσουν το ανάστημα τους, να υψώσουν τη φωνή τους και να απαιτήσουν να ανατραπεί αυτή η πολιτική των μνημονίων και της βαρβαρότητας.

Να βάλουμε φρένο όλοι μαζί στη καπιταλιστική βαρβαρότητα που τρώει τα παιδιά της εργατικής τάξης πρώτα απ’ όλα. Να απαιτήσουμε μαζικούς διορισμούς για να σταματήσει η εντατικοποίηση της δουλειάς. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση στους δήμους ώστε να γίνεται πραγματική συντήρηση των μηχανημάτων, ώστε να πάψουν να είναι καρμανιόλες για τους εργαζόμενους αλλά και όσους κυκλοφορούν στους δρόμους!