Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΧΑΝΙΑ: Κάτω ο νέος αντεργατικός προϋπολογισμός! Παρέμβαση καταγγελία την Τρίτη 18 Δεκέμβρη στις 7:00 μ.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Σε μαζική παρέμβαση την Τρίτη 18 Δεκέμβρη στις 7.00 μ.μ. στην Πλατεία της Αγοράς και στους δρόμους του εμπορικού κέντρου, καλεί η Πρωτοβουλία Αντίστασης με στόχο την καταγγελία του νέου αντιλαϊκού - αντεργατικού προϋπολογισμού που βαφτίζεται μάλιστα σαν ο πρώτος μεταμνημονιακός.

Είναι φανερό στο λαό πως τα επιδόματα φτώχειας και ο διαγκωνισμός πλέον στα προεκλογικά ταξίματα των Τσίπρα- Μητσοτάκη στοχεύουν στο να παραμείνει ο λαός όσο το δυνατό στο περιθώριο για να ξαναστηθεί ανενόχλητο το αστικό πολιτικό σύστημα. Όπως τονίστηκε στην τελευταία σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης όποια κυβέρνηση και αν βγει μετά τις εκλογές η άγρια επίθεση του κεφαλαίου θα συνεχιστεί παράλληλα με την παραπέρα μετατροπή του τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο των φονιάδων των λαών.

Αυτή η πραγματικότητα είναι ήδη ξεκάθαρη και δεν κρύβεται ούτε από τον προϋπολογισμό που παρά τα φτιασιδώματα ρίχνει ακόμη πιο χαμηλά, στα τάρταρα, δαπάνες για συντάξεις, μισθούς, σχολεία, νοσοκομεία και ανεβάζει τα πρωτογενή πλεονάσματα. Φοροληστεύει τους φτωχούς για να φοροαπαλλάξει τον πλούτο και να υπηρετήσει την πολιτική όλα στο κεφάλαιο-όλα για το κεφάλαιο. Στο ίδιο πλαίσιο και το άπλωμα των βάσεων, η στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ και οι τυχοδιωκτισμοί, με στόχο την υπηρέτηση βλέψεων και ορέξεων της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας που εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό.

Όμως η πραγματικότητα της επελαύνουσας βαρβαρότητας κεφαλαίου - ιμπεριαλιστών και η ελεεινή προσπάθεια εξαπάτησης από τους πολιτικούς υπηρέτες τους, δεν είναι η μόνη πραγματικότητα των ημερών μας. Οι φοιτητές στην Αλβανία, οι εργάτες στο Βέλγιο και κυρίως ο ξεσηκωμός στη Γαλλία ξυπνούν φαντάσματα για τις κυρίαρχες τάξεις και ταυτόχρονα τη μόνη ελπίδα που μπορούν να βασίζονται οι εργαζόμενες λαϊκές μάζες και η νεολαία. Την ελπίδα πως με την ανειρήνευτη πάλη τους μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα και στην πορεία να τη συγκροτήσουν παραπέρα για να ανατρέψουν τη βαρβαρότητα…

Αυτό το μήνυμα θέλει να στείλει η Πρωτοβουλία Αντίστασης κόντρα στην ανημπόρια που καλλιεργούν οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες αλλά και η ρεφορμιστική αριστερά, που ήδη έχει βυθιστεί στον εκλογικό κρετινισμό. Επιδιώκοντας την αγωνιστική συμπόρευση έχει απευθύνει κάλεσμα για από κοινού παρέμβαση στις οργανώσεις ΝΑΡ και ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ.