Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΞΑΝΘΗ - ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! - Κάλεσμα της ΛΑ-ΑΑΣ στην απεργία της 17/1

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
17 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 
Συγκέντρωση 10:30 στην Κεντρική Πλατεία 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τους διορισμούς στην εκπαίδευση. Ένα νομοσχέδιο το οποίο εισάγει το λεγόμενο προσοντολόγιο, βάζοντας τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (όσους ήδη δουλεύουν και όσους ακόμη δεν έχουν δουλέψει καθόλου), σε ένα διαρκές και εφ’ όρου ζωής κυνήγι προσόντων, μετρώντας μόρια που θα τους εξασφαλίσουν(;) μια θέση εργασίας. Αυτή η εισαγωγή κριτηρίων ουσιαστικά φέρνει απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, στέλνοντας τους στην ανεργία και την ακριβοπληρωμένη επανακατάρτιση. Προωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά την αξιολόγηση, καταρχάς στους διορισμούς και έπειτα σε όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Ανοίγει το δρόμο για να απλωθεί το προσοντολόγιο εκτός από τους αναπληρωτές και στους μόνιμους. 
Το νομοσχέδιο αυτό ήδη έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι απεργίες την Παρασκευή 11 και τη Δευτέρα 14 Γενάρη, έδειξαν πως οι εκπαιδευτικοί δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν είναι πρόθυμοι να υποταχτούν στη βίαιη αλλαγή των όρων εργασίας και ζωής τους. Οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, φανέρωσαν την οργή που υπάρχει, και ψάχνει δρόμους να εκφραστεί. Παρά την ανοιχτή τρομοκρατία και την καταστολή που για ακόμη μία φορά προώθησε η κυβέρνηση, ο αγώνας αυτός συνεχίζεται. Παρά τα χημικά και τους τραυματισμούς διαδηλωτών από τα ΜΑΤ, ο αγώνας αυτός θα δυναμώσει.
Συμπαραστεκόμαστε στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται. Γιατί παλεύουν για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, για το δικαίωμα να ζήσουν αξιοπρεπώς. Όλα αυτά για τα οποία έχουν δοθεί αιματηροί αγώνες για να κατακτηθούν, και τα τελευταία χρόνια το σύστημα και οι κυβερνήσεις του τα παίρνουν πίσω με τα Μνημόνια και τους άλλους αντεργατικούς τους νόμους. 
Συμπαραστεκόμαστε στους εκπαιδευτικούς, γιατί ξέρουμε πως πολλοί από αυτούς, ακόμα και για 15 συνεχόμενα χρόνια αλλάζουν κάθε χρόνο τόπο εργασίας, χωρίς να ξέρουν πότε και αν θα δουλέψουν, σε πόσα σχολεία θα πρέπει να βρίσκονται για να συμπληρώσουν ώρες, καλύπτοντας κενά όπου τους ζητηθεί. Γιατί αυτό είναι το νέο μοντέλο των εργασιακών σχέσεων, που θέλει τους εργαζόμενους-λάστιχο, χωρίς σταθερούς όρους εργασίας, χωρίς δικαιώματα. Γιατί αυτό βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, που καθημερινά πασχίζει να τα βγάλει πέρα, που περιπλανάται στην αβεβαιότητα της μερικής απασχόλησης, της ανεργίας και των μισθών πείνας. 
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι δίκαιος, και για αυτό πρέπει να συνεχίσει, για αυτό πρέπει να νικήσει! Κόντρα στις αυταπάτες πως κάποια άλλη κυβέρνηση θα καλυτερέψει την κατάσταση! Με κοινό Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών! Ανοίγοντας τον αγώνα στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία. Ενεργοποιώντας τα σωματεία, με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα των αναπληρωτών που θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που θα στηρίξουν και θα απλώσουν τις κινητοποιήσεις. 

• Για να μην περάσει το προσοντολόγιο - Για να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο για τους διορισμούς! 
• Για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών! 
• Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη δημόσια και δωρεάν παιδεία!