Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Κάλεσμα για Ανοιχτή Συνέλευση Της Λαϊκής Αντίστασης-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Ξάνθης

Την Τρίτη 22 Γενάρη, στις 6:30 μ.μ.,
στον αριστερό χώρο «Ρωγμή», Μ. Βόγδου 20, 4ος όροφος


Διανύουμε μια περίοδο επιτάχυνσης των πολιτικών εξελίξεων. Μια περίοδο έντασης της αντιδραστικής αντιπαράθεσης στα πλαίσια του αστικού πολιτικού μπλοκ που γίνεται ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών. Για άλλη μια φορά οι επιδιώξεις των αμερικανών ιμπεριαλιστών να κατοχυρώσουν και να διευρύνουν την παρουσία τους στα Βαλκάνια εξοβελίζοντας τη ρώσικη επιρροή, λειτουργούν σαν καταλύτης για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας.

Ανεξάρτητα από τους «καυγάδες» και τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες δυνάμεις, είναι τελείως καθαρό ότι κανείς τους δεν αμφισβητεί την υποταγή στους ιμπεριαλιστές. Μοναδικός τους στόχος και αγωνία (πέρα από τους κυβερνητικούς θώκους) είναι η αναζήτηση του «μίγματος» εξάρτησης και τυχοδιωκτισμού, στη βάση του οποίου η αστική τάξη της χώρας θα αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή.


Για χάρη αυτής της αναζήτησης, η χώρα μετατρέπεται σε απέραντη αμερικανο-νατοϊκή βάση και ο λαός σε «αναλώσιμο είδος» και πιθανώς αύριο σε «κρέας για τα κανόνια».

Αυτή η αναζήτηση αναδεικνύει και τρέφει τις πιο σκοτεινές και εθνικιστικές πλευρές τους συστήματος, δίνει έδαφος στο φασισμό και οδηγεί σε μια γενικευμένη αντιδραστική στροφή στις πολιτικές εξελίξεις και συνολικά στη ζωή του τόπου.

Είναι κι αυτή η στροφή άλλωστε απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει η επίθεση στην εργασία, το λαϊκό εισόδημα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας.

Οι πρόσφατες μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, και παρά τα όποια προβλήματα παρουσίασαν, έδωσαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και σηματοδότησαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί. Το δρόμο της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αντιπαράθεσης.

Τη συμβολή μας σ’ αυτό το δρόμο, τις δράσεις μας και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε μπροστά στις αντιδραστικές και επικίνδυνες εξελίξεις, συζητάμε στην ανοιχτή συνέλευση της ΛΑ-ΑΑΣ, την Τρίτη 22 Γενάρη, 6:30 μμ, στον αριστερό χώρο «Ρωγμή».


Λαϊκή Αντίσταση
Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία