Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑ-ΑΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

27 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα και το αίμα του συνεχίζει να ποτίζει τους καρπούς των αγώνων που φύτεψε ο ίδιος και ο αγωνιζόμενος λαός της εποχής του.

27 χρόνια πέρασαν από το βράδυ εκείνο που οι τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ κάρφωσαν στο κεφάλι του το λοστό νομίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα έβαζαν τέλος στις μαχητικές μαθητικές καταλήψεις.

27 χρόνια πέρασαν και με την ίδια βία που έδειξε το σύστημα απέναντι σε ένα κίνημα που διεκδικούσε, συνεχίζει στις ημέρες μας την βάρβαρη πολιτική του απέναντι στον ελληνικό λαό.

Η φτώχεια και η ανεργία τσακίζει τα λαϊκά και εργατικά στρώματα. Οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος του προηγούμενου αιώνα βρίσκονται στο στόχαστρο. Η νεολαία συνθλίβεται κάτω από τις συμπληγάδες του νόμου Γαβρόγλου και χάνει βασικά δικαιώματα στην αρένα των ταξικών φραγμών σε σχολείο και πανεπιστήμιο. Οι απόμαχοι τις δουλειάς βλέπουν την σύνταξη τους να μειώνεται μήνα με το μήνα την ίδια ώρα που το κόστος ζωής ανεβαίνει.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σαν γνήσιος εκφραστής της ντόπιας αστικής τάξης συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της και θα συνεχίσει στην ίδια τροχιά προσφέροντας ταυτόχρονα «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι που οπλίζει τα χέρια των φασιστών και δημιουργεί εκείνο το «πολιτικό έδαφος» πάνω στο οποίο αναπτύσσονται συμμορίες σαν αυτή του δολοφόνου Καλαμπόκα.

Ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα του κόσμου οδηγεί στον πόλεμο, καταστρέφει χώρες και οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στη προσφυγιά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο ρόλος των ιμπεριαλιστών, κυρίως των Αμερικανών, αναβαθμίζεται στην περιοχή μας οδηγώντας σε επικίνδυνα μονοπάτια την Ελλάδα και τους λαούς των Βαλκανίων.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές αντιστάθηκε με τίμημα τη ζωή του ο Ν. Τεμπονέρας, απέναντι σε αυτή την πολιτική πρέπει να αντισταθούμε και εμείς. Χωρίς αυταπάτες, με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες να χτίσουμε ένα κίνημα αντίστασης απέναντι σε κυβέρνηση –Ε.Ε. και ΔΝΤ. Ένα κίνημα που δεν θα υποτάσσεται σε εκλογικές λογικές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες, αλλά θα προτάσσει τον μαζικό λαϊκό εξωκοινοβουλευτικό αγώνα.

• Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.

• Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.

• Αγώνας για δουλειά, ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία.

Όλοι στην συγκέντρωση μνήμης στο σχολικό συγκρότημα Βουδ.

Τετάρτη 9 Γενάρη 6:00 μ.μ.