Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΞΑΝΘΗ | Αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική παρέμβαση Σάββατο 16/2

Μας θέλουν σκυφτούς και υποταγμένους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και το εθνικιστικό μίσος. Δούλους σε ένα νέο μεσαίωνα.

Να αντισταθούμε!!


Παρέμβαση - Πικετοφορία, Σάββατο 16/2, 11:30 π.μ. Κεντρική Πλατεία

Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το έργο που της ανέθεσαν οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια, με την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Γίνανε, λέει, βήματα προς την κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας(!). Έτσι ονομάζεται η ενίσχυση της πιο μεγάλης μηχανής του πολέμου, δηλαδή του ΝΑΤΟ. Έτσι βαφτίζεται η υποταγή στους σύγχρονους δήμιους της ανθρωπότητας, δηλαδή τους Αμερικανούς. Που επιθυμούν να γεμίσουν με βάσεις τα Βαλκάνια, ανακατώνοντας ακόμη και τα σύνορα. Που οξύνουν τους εθνικισμούς για να διασπάσουν τους λαούς και να τους μετατρέψουν σε κρέας για τα κανόνια τους. Που επείγονται να εξουδετερώσουν την όποια επιρροή της Ρωσίας στη Βαλκανική χερσόνησο.


Για να συνεχίσουν να πυροδοτούν τον πόλεμο στις τέσσερεις γωνιές του πλανήτη, όπως κάνουν στη Μέση Ανατολή. Εκεί, όπου ΗΠΑ και Ρωσία πρώτα απ’ όλους, και από κοντά Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, αλλά και διάφοροι περιφερειακοί «παίχτες» όπως Τουρκία, Ιράν, Ισραήλ, Σ. Αραβία, μπλέκονται σε ένα κουβάρι αντιπαράθεσης (καθένας ανάλογα με το «μπόι» του) που καταστρέφει χώρες και βάζει σε κίνδυνο ανάφλεξης ολόκληρη την περιοχή.

Την «εικόνα» συμπληρώνει η Αν. Μεσόγειος, όπου εξελίσσεται ένας άγριος ενεργειακός ανταγωνισμός, με τους Αμερικανούς να «σέρνουν το χορό», τις πετρελαϊκές εταιρείες να δρουν σαν αρπακτικά και τις πολεμικές μηχανές που γέμισαν την περιοχή, να επιβεβαιώνουν ότι το ξαναμοίρασμα του κόσμου δε μπορεί να γίνει παρά μόνο μέσα από τη φωτιά του πολέμου.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό τρέχουν να στριμωχθούν και οι εξαρτημένες και συνάμα τυχοδιωκτικές αστικές τάξεις και κυβερνήσεις της περιοχής.

Άλλες με φιλοδοξίες περιφερειακής δύναμης, όπως η Τουρκική, άλλες, όπως αυτές της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, που ελπίζουν ότι θα αποσπάσουν την εύνοια των ισχυρών. Και άλλες, όπως η «δικιά μας», που θεωρεί ότι παρουσιάζεται η ευκαιρία να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή, πιστεύοντας ότι ο «στρατηγικός σύμμαχος» (ΗΠΑ) θα πάρει το μέρος της στη κόντρα με τους ανταγωνιστές της.

Σ’ αυτή την επιδίωξη (σήμερα με το ΣΥΡΙΖΑ, αύριο με κάποια άλλη κυβέρνηση) μετατρέπει τη χώρα σε εκτεταμένη ΝΑΤΟϊκή βάση και πλατφόρμα εξόρμησης των ΗΠΑ, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνα φιλοπόλεμα παιχνίδια, και παράλληλα υλοποιεί τις εντολές των «δανειστών» και την επίθεση του κεφαλαίου στο ακέραιο.

Είναι αυτή ακριβώς η κατάσταση που δημιουργεί το έδαφος για την όξυνση του εθνικισμού
που σπέρνει το μίσος μεταξύ των λαών, στρέφοντας τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις σε αντιδραστική τροχιά. Γεννά «μεγάλες ιδέες» και «προαιώνιους εχθρούς», για να προωθήσει με το καλύτερο τρόπο τα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών και τις τυχοδιωκτικές κινήσεις των αντιδραστικών αστικών τάξεων. Εξαπλώνουν σκοταδιστικές αντιλήψεις και θρέφουν το φασισμό για να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες της σύγχρονης βαρβαρότητας.

Είναι επίσης και η αδυναμία των αριστερών δυνάμεων να αποκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους για την κατάσταση που ζει ο λαός μας, αλλά και για τους κινδύνους που απειλούν τη ζωή του. Η αδυναμία, που συνάμα είναι επιτακτική ανάγκη, να συγκροτηθεί ένα μέτωπο πάλης:

• ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

• ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

• ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠ’ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ