Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Χανιά: Μαζικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ο δρόμος για την υπεράσπιση της ειρήνης!

Όταν ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο δηλώνει στα πλαίσια της πρόσφατης τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ ότι κοινοί εχθροί μας είναι το Ιράν η Ρωσία και η Κίνα, γίνεται φανερό στον καθένα που έχει μπλέξει ο λαός και η χώρα.

Έχει μπλέξει στον άγριο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για το ξαναμοίρασμα του κόσμου που με επίκεντρο την κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας αδιάκοπα κομματιάζει χώρες και μακελεύει λαούς. Από τη Συρία,τη Λιβύη και τα Βαλκάνια έως την μακρινή μας Βενεζουέλα. Αλλά και τροφοδοτεί αντιδραστικούς ανταγωνισμούς όπως αυτόν της Ελλάδας-Τουρκίας που ενισχύουν τον εθνικισμό και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μάλιστα καμώνεται προεκλογικά τον εχθρό της ακροδεξιάς στη πραγματικότητα συναγωνίζεται κυβερνήσεις άλλων δεκαετιών σε αμερικανοδουλεία. Έχει πρωταγωνιστήσει στο να μετατρέψει τη χώρα σε ''μεντεσέ'' προώθησης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Γι' αυτό εξάλλου ο Τσίπρας παίρνει συγχαρητήρια από τον πρέσβη Πάιατ μέχρι τον Πάπα.


Στα Βαλκάνια υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την επέκταση του ΝΑΤΟ, της δολοφονικής συμμαχίας της Δύσης που 70 χρόνια μετά την ίδρυση της συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος μακελάρης των λαών.

Δίνει γη, θάλασσα και αέρα προς χρήση στον αμερικάνικό ιμπεριαλισμό. Οι βάσεις του θανάτου απλώνονται πλέον από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Οι πολεμικές ασκήσεις με τους νατοϊκούς συμμάχους είναι μια καθημερινότητα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Οι αντιδραστικές συμμαχίες υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ με Ισραήλ και Αίγυπτο υπηρετούν από τη μία τις βλέψεις της αστικής τάξης για ρόλο στη περιοχή και από την άλλη μας σπρώχνουν όλο και πιο πολύ στη διακεκαυμένη ζώνη της αναταραχής.

Να 'χουμε καθαρό λοιπόν, ότι η πολιτική της λεγόμενης γεωπολιτικής αναβάθμισης είναι στη πραγματικότητα πολιτική βαθέματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και έντασης των τυχοδιωκτισμών. Μετατρέπει το τόπο μας σε πολεμικό ορμητήριο την ίδια στιγμή που καίει η φωτιά του πολέμου στη γειτονιά μας.

Είναι μια πολιτική που δεν υπηρετεί την ειρήνη και τη σταθερότητα αλλά μας βάζει μπροστά σε σοβαρούς πολεμικούς κινδύνους. Μας κάνει στόχο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, τραυματίζει τις σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης με τους γείτονες λαούς και δυναμώνει τον εθνικισμό.

Να γιατί είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών η νεολαία και ο κόσμος της δουλειάς να αντισταθούμε μαζικά στη πολιτική που μας προετοιμάζει για τα πολεμικά σφαγεία. Ιδιαίτερα στο τόπο μας που βιώνουμε καθημερινά τη λειτουργία του καρκίνου της βάσης της Σούδας που συνεχώς αναβαθμίζεται με άμεσες συνέπειες στη ποιότητα ζωής και την υγεία μας. Και που παρόλο που έχουμε πληθώρα υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών κανείς δε λέει κουβέντα, εάν δεν συντάσσονται ανοικτά με τη ύπαρξη της βάσης των φονιάδων.

Σε όλα αυτά όλες οι δυνάμεις που ενδιαφέρονται στα αλήθεια για το προχώρημα της λαϊκής πάλης πρέπει να βάλουν πλάτη. Έχοντας καθαρό ότι αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα δεν χτίζεται στις επόμενες κάλπες. Ότι δεν οικοδομείται με αυτοαναφορικές διαδηλώσεις ή εκδηλώσεις που γίνονται επετειακά μια φορά το χρόνο με μέλη και φίλους μιας συλλογικότητας. Αλλά απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση δυνάμεων για να γίνει καθημερινή υπόθεση όλου του κόσμου της δουλειάς, της νεολαίας η ενεργή και μαζική εναντίωση στη μετατροπή του τόπου σε πολεμικό ορμητήριο.

Πάλη για την ειρήνη στο τόπο μας, σημαίνει πρώτα απ' όλα πάλη για το διώξιμο των βάσεων του θανάτου. Σημαίνει εναντίωση στην εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Σημαίνει οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης των λαών της περιοχής ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις αστικές τάξεις.

Δύσκολα πράγματα μα απολύτως αναγκαία. Ας συμβάλλουμε όλοι σε αυτά.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ