Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΣΑΜΟΣ | Απόπειρα προσαγωγής εκπαιδευτικών των Αγωνιστικών Κινήσεων και της ΛΑ-ΑΑΣ για ..υποκίνηση των προσφύγων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το απόγευμα της Τρίτης 15/10/19 εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες-οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά- συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη της πόλης της Σάμου. Ήταν ένα μέρος των χιλιάδων που ζουν στο κολαστήριο του hot-spot, που μετά τη φωτιά της 14/10/19 και όσα γεγονότα τη συνόδεψαν αποφάσισαν να διοργανώσουν μια καθιστική διαμαρτυρία. Για να εκφράσουν την μεγάλη και έντονη ανησυχία τους καθώς θεωρούν ότι η ίδια η ζωή τους δεν είναι ασφαλής μέσα στο hot-spot το οποίο βέβαια ελέγχεται από μηχανισμούς ξένους από τη μάζα των ξεριζωμένων. Για να εκφράσουν την οργή τους για τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν και για τη στέρηση όλων των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους που στην πράξη τους έχει επιβληθεί.

Στη διαμαρτυρία αυτή της 15/10 βρέθηκαν δύο εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της ΛΑ-ΑΑΣ. Συνομίλησαν με τους συγκεντρωμένους, άκουσαν την οργή τους και την αγωνία τους. Και βέβαια από τη μεριά τους οι δύο εκπαιδευτικοί έκφρασαν την αλληλεγγύη τους στους ξεριζωμένους και διατύπωσαν τη θέση τους για την ανάγκη διεκδίκησης όλων των δικαιωμάτων τους που τόσο βάρβαρα καταπατούνται.


Μόλις ολοκληρώθηκε η συνομιλία αυτή και πριν ακόμα οι δύο εκπαιδευτικοί φύγουν από την πλατεία, βρέθηκαν περικυκλωμένοι από δυνάμεις του Λιμενικού! Αρχικά απαιτήθηκε η προσαγωγή των δύο εκπαιδευτικών με την κατηγορία της «υποκίνησης»! Στη συνέχεια και μετά από τις έντονες αντιδράσεις των δύο εκπαιδευτικών, αλλά και τη συμπαράσταση άλλων πολιτών που βρέθηκαν στο χώρο, οι άνδρες του Λιμενικού «αρκέστηκαν» να οδηγήσουν τους δύο εκπαιδευτικούς στο Λιμεναρχείο για εξακρίβωση στοιχείων. Από εκεί αφέθηκαν ελεύθεροι μαζί με τις απαραίτητες «υποδείξεις» να αποφεύγουν «συναντήσεις και διαβουλεύσεις» με τους πρόσφυγες/μετανάστες χωρίς την παρουσία και την άδεια των αρχών!

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία του νησιού και της χώρας αυτή την επιχείρηση που προφανή στόχο είχε την τρομοκράτηση των δύο εκπαιδευτικών. Μια επιχείρηση που θέτει σε αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα της δημόσιας συνάντησης και συνομιλίας μεταξύ των εργαζομένων και των προσφύγων/μεταναστών. Μια επιχείρηση που αποκαλύπτει ανάγλυφα την κύρια και βασική πολιτική στόχευση του συστήματος και της κυβέρνησης του: να μπει φραγμός σε κάθε δυνατότητα κοινής πάλης του λαού μας και των ξεριζωμένων ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς! Όταν για την υλοποίηση αυτού του στόχου δεν αρκεί η δαιμονοποίηση των «αλλόθρησκων εισβολέων» (!!) και όσα άλλα «επιχειρήματα» επιστρατεύονται από τις κάθε λογής αντιδραστικές δυνάμεις, όταν δεν είναι αρκετή η ζώνη διαχωρισμού των ξεριζωμένων από το λαό που έχουν στήσει με τις ΜΚΟ, τότε το σύστημα επεμβαίνει με τις κλασσικές μεθόδους του!

Καλούμε τα σωματεία, το λαό και τη νεολαία να αντιταχθούν αποφασιστικά σε αυτή την πολιτική της περιστολής των ελευθεριών, της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής. Δηλαδή την πολιτική που απαιτεί υποταγή στην ένταση της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης, στην ακόμα πιο σφιχτή πρόσδεση της χώρας και του λαού στις πολεμικές επιταγές των Αμερικανονατοϊκών αφεντικών.

Καλούμε ιδιαίτερα το λαό και τη νεολαία, να στηρίξουν και να ενισχύσουν την κατεύθυνση της κοινής πάλης λαού και ξεριζωμένων για τα κοινά μας δικαιώματα στη ζωή. Κόντρα στο αντιδραστικό δόγμα «εχθρός του αδύναμου είναι ο πιο αδύναμος» που χρησιμοποιείται για να διαιρεί και να δηλητηριάζει το λαό μας. Αυτή η κατεύθυνση είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή για τα συμφέροντα και τη ζωή του λαού και της νεολαίας.

Σάμος, 16/10/2019