Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Βόλος: Έξω οι φονιάδες των λαών από τον τόπο μας!

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (ΛΑ-ΑΑΣ) Βόλου καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τη νεολαία την αποβίβαση στο λιμάνι των επιθετικών ελικοπτέρων του αμερικανικού στρατού τα οποία θα εγκατασταθούν στο Στεφανοβίκειο.

Αμέσως μετά την συμφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ με τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές για την επ’ αόριστο παραμονή και επέκταση των αμερικανονατοϊκών βάσεων στην χώρα , τόσο στο Βόλο όσο και στην Λάρισα έχουμε έντονη κινητικότητα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού και πολεμικού υλικού.

Μετατρέπουν τον τόπο μας σε πολεμική βάση εξόρμησης των ιμπεριαλιστών ενάντια σε γειτονικούς λαούς και χώρες την ίδια στιγμή που η εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, με τις πλάτες των ΗΠΑ και την ανοχή της Ρωσίας, αιματοκυλάει τους Κούρδους και τεμαχίζει μία χώρα.


Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει ακόμα περισσότερο τα δεσμά της εξάρτησης, με την δικαιολογία ότι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ παρέχουν προστασία στην χώρα και τον λαό. Στην πραγματικότητα ξεπουλάνε την χώρα και βάζουν σε σοβαρούς κινδύνους τον λαό για τα συμφέροντα της ντόπιας άρχουσας τάξης στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με την τούρκικη αστική τάξη σε βάρος των λαών και των δύο χωρών.

Οι αμερικάνικες βάσεις και οι αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις που εγκαθίστανται στον τόπο μας δεν πρόκειται να φέρουν δολάρια και θέσεις εργασίας όπως διαφημίζουν ξετσίπωτα τα παπαγαλάκια της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης για να αποπροσανατολίσουν τον λαό. Την ίδια περίοδο που με το αντεργατικό – αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ στην βουλή διαλύει συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χτυπάει τον εργατικό συνδικαλισμό και παραδίνει τον πλούτο της χώρας στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι εγκαθίστανται στο τόπο μας για να προωθήσουν τα δικά τους πολεμικά σχέδια ενάντια στους ανταγωνιστές τους (Ρωσία κ.α.) για κυριαρχία στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Μεσογείου. Φέρνουν μαζί τους όπλα μαζικής καταστροφής και τα μαύρα σύννεφα των άδικων ιμπεριαλιστικών πολέμων που αιματοκυλούν λαούς , διαμελίζουν χώρες και προκαλούν τα καραβάνια των κυνηγημένων προσφύγων. Μετατρέπουν τον τόπο μας σε στόχο των αντιπάλων τους και ταυτόχρονα αποτελούν δυνάμεις επιτήρησης και καταστολής του λαού μας.

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Βόλου καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης μας, κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη, κάθε αριστερή πολιτική δύναμη σε μαζική αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις και τα αμερικάνικα στρατεύματα στον τόπο μας.

Η πάλη του λαού ενάντια στον πόλεμο που φέρνουν οι ιμπεριαλιστές είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αποτρέψει τα επικίνδυνα σχέδιά τους και να τους διώξει από την χώρα μας.
  • Έξω οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ
  • Έξω οι βάσεις του πολέμου
Βόλος 25/10/2019