Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους λαούς της Λατινικής Αμερικής, Τρίτη 26/11

Την Τρίτη 19 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας με θέμα την διοργάνωση συγκέντρωσης πορείας αλληλεγγύης στους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Συμμετείχαν οι οργανώσεις ΝΑΡ, ΛΑΕ, ΑΡΙΣ, ΑΡΑΝ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ) και ο ΠΑΚΣ. Μετά από γόνιμη συζήτηση αποφάσισαν:

• Συγκέντρωση – πορεία αλληλεγγύης την Τρίτη 26 Νοέμβρη στις 6μμ στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

• Έκδοση κοινού δελτίου τύπου – καλέσματος και αφίσας.

• Κοινό πανό στην κεφαλή της πορείας με σύνθημα στην Ελληνική και την Ισπανική γλώσσα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΛΕΣΜΑ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Χιλή... Βολιβία... Εκουαδόρ...

Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής στο δρόμο του αγώνα!

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους, αντιμετωπίζοντας τις δυνάμεις καταστολής και τη δολοφονική πολιτική των αντιδραστικών δυνάμεων και του πάτρωνά τους, αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Στη Χιλή, στη Βολιβία ενάντια στο πραξικόπημα, στο Εκουαδόρ, λίγες μέρες πριν.

Ήδη θρηνούν νεκρούς και δολοφονημένους, αλλά ούτε αυτό, ούτε η τρομοκρατία κάμπτει το ηθικό τους και τους πόθους τους για λευτεριά και ανεξαρτησία!

Οι αγώνες των λαών της Λατινικής Αμερικής έχουν κοινούς εχθρούς, το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, την καταπίεση και την εκμετάλλευση των αρχουσών τάξεων.

Ο δικός μας λαός πρέπει να σταθεί έμπρακτα αλληλέγγυος στους λαούς αυτούς, έχοντας κι αυτός απέναντί του τους φονιάδες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τις βάσεις και τους στόλους τους.

Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης

την Τρίτη 26 Νοέμβρη στις 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες της Αριστεράς και αντιιμπεριαλιστικές κινήσεις