Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Κάλεσμα της ΛΑ-ΑΑΣ Ξάνθης

Όχι στη νέα Συμφωνία για τις Βάσεις
Συγκέντρωση Πέμπτη 30/1, 18:30, Κεντρική Πλατεία 
Η νέα Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις μετατρέπει την χώρα σε ένα απέραντο αμερικανικό στρατόπεδο. Σούδα, Άραξος, Λάρισα, Άκτιο, Αλεξανδρούπολη και όπου αλλού ζητήσουν οι ΗΠΑ. Την εμπλέκει ακόμη πιο βαθειά στους γεωπολιτικούς-γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των αμερικανών ιμπεριαλιστών. Τη μετατρέπει σε ορμητήριο για τον σφαγιασμό των λαών και σε εξάρτημα στον ανταγωνισμό για το ξαναμοίρασμα της περιοχής.

Οι νέοι κίνδυνοι και τα εφιαλτικά σενάρια που θα αντιμετωπίσει ο λαός έχουν τη σφραγίδα των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ (που εγκαινίασε το Δεκέμβρη του 2018 τον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ) και της ΝΔ (που τον ολοκλήρωσε τον Οκτώβρη του 2019). Η παραπέρα παράδοση του λαού και της χώρας στους ληστές και εμπρηστές του πολέμου παρουσιάζεται ως «εθνικό συμφέρον» και «προστασία» στον ανταγωνισμό της ελληνικής με τη τουρκική αστική τάξη.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την νέα Συμφωνία για τις Βάσεις. Μόνο νέα δεινά έχει να φέρει για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Παλεύουμε για την οικοδόμηση ενός μαζικού, ισχυρού, αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης των λαών. Παλεύουμε για να φύγουν οι βάσεις και οι ιμπεριαλιστές από τη χώρα μας, με το λαό αφέντη στο τόπο του.

Καλούμε σε Συγκέντρωση την Πέμπτη 30/1 στις 18:30 στην Κεντρική Πλατεία.