Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

ΠΕΝΤΕΛΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ: Όχι στον πόλεμο των μπεριαλιστών που γεννά την προσφυγιά! - Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

✓ Όχι στον πόλεμο των μπεριαλιστών
που γεννά την προσφυγιά!
✓ Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες
και μετανάστες!
✓ Να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα
των προσφύγων σε ανθρώπινη κατοικία, υγεία, δουλειά, εκπαίδευση, μετακίνηση, ελευθερία

Σε παλιό κτίριο στην Πεντέλη μεταφέρθηκαν τις τελευταίες βδομάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Παιδιά μόνα σε μια ξένη χώρα, τραγικά θύματα του πολέμου που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές, που τα ορφάνεψε και διάλυσε τα σπίτια τους και τη χώρα τους. Χρειάζονται την αλληλεγγύη και τη στήριξη όλων μας.

Οι κραυγές μίσους κατά των προσφύγων, ο φασισμός και ο ρατσισμός, που δε λένε κουβέντα για τους ιμπεριαλιστές που σπέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά, και που αποκρύπτουν έτσι τους πραγματικούς υπεύθυνους, πρέπει να απομονωθούν. Να σταθούμε απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους υπηρέτες τους. Γιατί ακριβώς αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός, κοινός για το δικό μας λαό και τους λαούς που εξαναγκάζονται στην προσφυγιά.


Ο λαός μας γνωρίζει από πόλεμο, μετανάστευση και προσφυγιά. Μπορεί να καταλάβει την τραγική μοίρα των προσφύγων. Πρόσφυγας σημαίνει κατατρεγμένος. Χωρίς σπίτι και πατρίδα, δουλειά και δικαιώματα, δεν έχει πού να πάει και πού να σταθεί στο μέρος που τον ξέβρασε η ανάγκη, που τον εξαναγκάζει με τη βία να καταφύγει ο πόλεμος και η οικονομική καταστροφή.

Οι πρόσφυγες που κατάφεραν να φτάσουν στη χώρα μας, ζουν σε άθλιες συνθήκες στέγασης, σίτισης και υγιεινής. Δεν μπορούν να δουλέψουν, να μετακινηθούν ελεύθερα, να πάνε τα παιδιά σχολείο. Οι κυβερνήσεις, συνένοχες και δέσμιες της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και όλων των αντιπροσφυγικών συμφωνιών της ΕΕ τους καταδικάζουν σε στρατόπεδα-φυλακές. Η σημερινή κυβέρνηση ανακοινώνει πως θα φτιάξει κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα τους γυρίσει πίσω στον θάνατο και θα υψώσει θαλάσσιο τείχος για να τους φράξει τον δρόμο. Να αντιταχθούμε στα άθλια σχέδια εξόντωσης των κατατρεγμένων ανθρώπων. Κι όπως οι Έλληνες εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν ζωή και δικαιώματα έτσι και από κοινού με τους πρόσφυγες και μετανάστες, να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, ιατρική περίθαλψη, ελεύθερη μετακίνηση, δουλειά, εκπαίδευση, Άσυλο, δικαιώματα.

Κανένας λαός δε θέλει τον πόλεμο.

Δυστυχώς, τα σύννεφα του πολέμου δεν έχουν σκορπίσει. Στη Συρία δεν έχει τελειώσει ο πόλεμος. Στη Λιβύη έχουν βγει τα όπλα. Στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο επικρατεί μεγάλη ένταση. Ποιος λαός έχει σειρά;

Οι Αμερικάνοι έχουν την πρωτοβουλία των πολεμικών κινήσεων και ανταγωνίζονται με την Ρωσία σε όλη τη γειτονική περιοχή, από την Ουκρανία και τα Βαλκάνια ως τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο, ενώ και Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Βρετανοί εμπλέκονται σε αυτόν τον ανταγωνισμό και στην στρατιωτική αντιπαράθεση στη Μεσόγειο. Οι αντιδραστικές κυβερνήσεις πολλών χωρών της περιοχής συντάσσονται και εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Ανάμεσα τους και οι ελληνικές κυβερνήσεις .

Η νέα συμφωνία παραμονής των αμερικάνικων βάσεων, που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η ΝΔ, μετατρέπει τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση, την εντάσσει και την εμπλέκει ακόμη πιο βαθιά στους γεωπολιτικούς-γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ για την ευρύτερη περιοχή (Βαλκάνια, Ν.Α. Μεσόγειο, Μ. Ανατολή, Β. Αφρική), σ’ ένα προκεχωρημένο φυλάκιο της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ, ορμητήριο για τους πολέμους και τον σφαγιασμό των λαών. Η προθυμία της κυβέρνησης να στείλει στρατό στη Λιβύη και όπου θελήσουν οι ΗΠΑ φέρνει τον πόλεμο κοντά μας.

Οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υπηρέτες τους καλλιεργούν τον εθνικισμό και το μίσος με τους γείτονες λαούς γιατί θέλουν να μας βάλουν να αλληλοσκοτωθούμε.
Να τους σταματήσουμε! Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη φιλία με όλους τους γείτονες λαούς. Να αναπτύξουμε την πάλη μας. Ένα ρωμαλέο αντιπολεμικό κίνημα μπορεί να βάλει φραγμό στα πολεμικά τους σχέδια και στην τραγωδία της προσφυγιάς.