Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

ΞΑΝΘΗ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

Τετάρτη 12 Φλεβάρη, 18:30, στον αριστερό χώρο «Ρωγμή»

Οι εξελίξεις στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή φαίνονται συνεχώς να αυξάνουν τους κινδύνους για τους λαούς. Η ένταση των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών έχει οδηγήσει στην δημιουργία μιας εύφλεκτης ζώνης η οποία εκτείνεται σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, ΝΑ Μεσόγειο, Βόρεια Αφρική.

Την τελευταία περίοδο με βάση την όξυνση της αντιπαράθεσης στη Συρία, το σφίξιμο του κλοιού προς το Ιράν, αλλά και τον ενεργειακό και γεωστρατηγικό ανταγωνισμό, η ΝΑ Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε μια θάλασσα γεμάτη πολεμικά πλοία. Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Ρωσίας αλλά και συνολικά οι ιμπεριαλιστές φέρνουν καθημερινά πιο κοντά τον κίνδυνο του πολέμου, οδηγούν στην έξαρση των εθνικισμών και την ένταση της επίθεσης στους λαούς.


Σε μια περιοχή που φλέγεται, οι εξαρτημένες αστικές τάξεις Ελλάδας-Τουρκίας στα πλαίσια ενός αντιδραστικού ανταγωνισμού ανεβάζουν καθημερινά τον δείκτη της επικινδυνότητας, επιδιώκοντας αναβάθμιση του ρόλου τους, η μία σε βάρος της άλλης.

Οι λαοί της περιοχής πρέπει να βγουν στο προσκήνιο και να παλέψουν ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό υψώνοντας την σημαία της φιλίας, της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα.

Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης και αγώνα σε συλλογικότητες και αγωνιστές για να οικοδομήσουμε τους όρους μαζικής απάντησης σε επίπεδο κινήματος, με όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ως προς αυτό.

Καλούμε σε Σύσκεψη την Τετάρτη 12 Φλεβάρη, 18:30, στον χώρο Ρωγμή (Μιχαήλ Βόγδου 20, 4ος όροφος)