Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Τιμή και δόξα στη γενναία αγωνίστρια HELİN BÖLEK

Μετά από 288 ημέρες απεργία πείνας, στις 3/4/20, έχοντας μείνει μόλις 30 κιλά, η 28χρονη Τουρκάλα καλλιτέχνιδα και αγωνίστρια Helin Bölek άφησε την τελευταία της πνοή στο “σπίτι της αντίστασης” στη Κωνσταντινούπολη. Όμως η 35χρονη πολιτική, πολιτιστική και καλλιτεχνική πορεία του Grup Yorum, του οποίου υπήρξε ένα από τα πολλά μέλη, δεν θα σωπάσει. Το έργο τους θα συνεχίσει να εμπνέει και να εμπνέεται από τους αγώνες του τούρκικου και κούρδικου λαού. Θα συνεχίσει να εκφράζει το ανυπότακτο πνεύμα της αντίστασης και της πάλης ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, για δημοκρατία και ελευθερία.



Η λύσσα του αντιδραστικού τουρκικού κράτους, του φασίζοντος καθεστώτος Ερντογάν και του AKP, ακόμη κι αυτή την ύστατη στιγμή της κηδείας, εκφράστηκε με προσαγωγές, συλλήψεις, απαγορεύσεις, χημικά και ρίψεις νερού στους καλλιτέχνες και το λαό που έσκυψε πάνω απ’ το φέρετρό της αποτίοντας την ύστατη τιμή. Είχαν προηγηθεί κρατικά οδοφράγματα και εκτεταμένη καταστολή στους δρόμους προς το Cemevi και το Πολιτιστικό Κέντρο Idil. Παρά τον αποκλεισμό και τα εμπόδια, οι αγωνιστές μπήκαν στο νεκροταφείο και κατάφεραν να τιμήσουν τη νεκρή αγωνίστρια όπως της άξιζε.

Με τη θυσία της η Helin Bölek έγινε σύμβολο της αντίστασης των λαών της Τουρκίας και όλου του κόσμου, ενώ η στάση του καθεστώτος επαληθεύει για πολλοστή φορά το φόβο του απέναντι σε αγωνιστές τόσο όταν παλεύουν ζωντανοί όσο και μετά θάνατον.

• Το αντιδραστικό τουρκικό κράτος και το φασίζον καθεστώς είναι υπόλογα γι’ αυτή τη δολοφονία!

• Να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum και να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους!

• Η Helin Bölek θα ζει στους αγώνες ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!

• Κοινή πάλη των λαών Ελλάδας και Τουρκίας για δημοκρατία, ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση!