Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6/11 - ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες , άνεργοι
Συνεχίζουμε να δεχόμαστε μια  γενικευμένη, βάρβαρη επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική που  εφαρμόζει η δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ  διεκπεραιώνοντας τις εντολές των ξένων αφεντικών – εντολέων της ,( ΔΝΤ-Ευρωπαϊκή Ενωση- ΗΠΑ- Γερμανία ),τους οποίους υπηρετεί πιστά αλυσοδένοντας τη χώρα μας με δεσμά ολόπλευρης  ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας.
«Βομβαρδιζόμαστε» σε καθημερινή βάση από  μία συντονισμένη προπαγάνδα  που προσπαθεί να παρουσιάσει  «το μαύρο –άσπρο»  με ψεύτικες δηλώσεις των κυβερνητικών ετέρων, Σαμαρά-
Βενιζέλου ,για δήθεν ανάκαμψη  και « πρωτογενές πλεόνασμα ». Όλα αυτά κατέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες ως συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού ,αφού η ίδια η τρόϊκα και η Ευρωπαϊκή Ενωση μιλάνε  για νέα μέτρα ύψους 2,8  δις ευρώ σε βάρος των  λαϊκών τάξεων.
Η σαρωτική επίθεση στους μισθούς, τις συντάξεις ,την εργασία, τις κοινωνικές δαπάνες, το λαϊκό εισόδημα δεν έχει τέλος.  Το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι, η  φτωχομεσαία  αγροτιά, οι συνταξιούχοι,θα έρθουν αντιμέτωποι με τη νέα φοροληστρική επιδρομή και με τις νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα. Η φορολόγηση των αγροτεμαχίων είναι η αρχή μιας φορολογικής αφαίμαξης του ήδη χτυπημένου αγροτικού εισοδήματος .
Οι μνημονιακές δεσμεύσεις απέναντι στην τρόϊκα για 12.500  διαθεσιμότητες και 4000 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους φουντώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας μετά   τους  σχολικούς φύλακες ,τους εκπαιδευτικούς , τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, την υγεία και τους διοικητικούς στα πανεπιστήμια που απεργούν για πάνω από δύο μήνες .
Την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας κάθε μέρα οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία,  στα εργοστάσια επικρατεί ένα καθεστώς εργασιακής τρομοκρατίας, ενώ τα εργασιακά  δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις ,το 8ωρο ,το ίδιο το δικαίωμα στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση ,στην απεργία, καταπατούνται βάναυσα. Κατακτήσεις  ενός ολόκληρου αιώνα  καταργούνται, αφοπλίζουν την εργατική τάξη, και την οδηγούν σε έναν  εργασιακό μεσαίωνα.
Στην περιοχή μας τα νοσοκομεία, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες υποβαθμίζονται.  Τα  κλεισίματα εργοστασίων και οι απολύσεις πληθαίνουν.  Η  ΛΑΡΚΟ, η ΕΑΣ, η ΕΑΒ, η ΕΛΒΟ  ξεπουλιούνται. Στην Εύβοια βιομηχανίες όπως  τα ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,  ΙΝΤΡΕΚΕΜ , ΝΕΟSΕΤ,  SELMAN , ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ , έχουν διακόψει την παραγωγική διαδικασία . Οι εργαζόμενοι διεκδικώντας την διασφάλιση της εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων ,προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποίησεις και δέχθηκαν την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, ενώ συνελήφθησαν 13 από αυτούς.
Εργαζόμενοι,εργαζόμενες, άνεργοι
Είναι καιρός να αντισταθούμε σε αυτήν την επίθεση συλλογικά και ενιαία. Ο ατομικός δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζεται συλλογική συνείδηση, συγκρότηση και δράση μέσα στα συνδικάτα ,στα σωματεία , σε επιτροπές αγώνα.  Να απομονώσουμε τις συμβιβαστικές και εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες ,που έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη στην  αναγκαιότητα για συνδικαλιστική οργάνωση και αγωνιστική δράση .Να  αναδείξουμε νέους πρωτοπόρους αγωνιστές που θα πάρουν την υπόθεση της ανασυγκρότησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος στα χέρια τους .
 Η  ΛΑΙΚΗ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ,
 θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση. Σας καλούμε να συμπορευθούμε μαζί ,στους  αγώνες  που  έρχονται .
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ,  ΝΑ  ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ,  ΝΑ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
                                                                                                          
ΒΟΙΩΤΙΑ   5    ΝΟΕΜΒΡΗ  2013