Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ηγουμενίτσα, Ανταπόκριση

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14-11-2013 στην Ηγουμενίτσα στο «Πάνθεον» με επιτυχία, με συμμετοχή αρκετών εργαζομένων, ιδιαίτερα όμως νεολαίων, μαθητών και φοιτητών, εκδήλωση-συζήτηση για το Πολυτεχνείο. Την εκδήλωση οργάνωσε η «Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσπρωτίας», που την προπαγάνδισε τις προηγούμενες μέρες με το μοίρασμα σχετικής Προκήρυξης, πανό κλπ.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι σ. Βασίλης Μούκας και Άλκης Φάτσιος, φοιτητές εκείνη την περίοδο των γεγονότων, που αναφέρθηκαν σύντομα και εύστοχα στα ιστορικά στοιχεία, στα πολιτικά συμπεράσματα και στα μηνύματα που συνεχίζει να στέλλει η εξέγερση του Νοέμβρη στους αγώνες που καλείται να δώσει και σήμερα ο λαός μας για τα ίδια επίκαιρα ζητήματα, για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Εθνική Ανεξαρτησία», ενάντια στους Αμερικάνους-Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, στον φασισμό και στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Το άνοιγμα και το κλείσιμο της εκδήλωσης έκανε ο σ. Παύλος Αλεξίου, μετά από συζήτηση και ουσιαστικές παρεμβάσεις αγωνιστών, φοιτητών και μαθητών.
Στο τέλος προβλήθηκε η ταινία-ντοκυμαντέρ «Μαρτυρίες» του Νίκου Καβουκίδη.
Ανάλογη εκδήλωση προγραμματίζει και ο Σύλλογος Φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας για την Παρασκευή 15-11-2013, ενώ για την Κυριακή 17 Νοέμβρη στις 12 η ώρα, καλεί την νεολαία, φορείς και εργαζόμενους, σε συγκέντρωση και πορεία στην Πλατεία Δημαρχείου.
Οι θετικές εντυπώσεις από την εκδήλωση θέτουν το καθήκον στην «Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσπρωτίας» να διευρύνει την δράση της με εκδηλώσεις και παρεμβάσεις για τα τοπικά και τα παλλαϊκά ζητήματα, στην κατεύθυνση να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση στην περιοχή.