Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973-2013: 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!
40 ΧΡΟΝΙΑ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ!

Νοέμβρης 1973. Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η κορύφωση της λαϊκής αντίστασης και πάλης για την ανατροπή της σιδηρόφρακτης, αμερικανοστήριχτης, στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας. Ήταν η κορύφωση του αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, της λαϊκής-εργατικής πάλης ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της εξάρτησης.

Νοέμβρης 2013. Τέσσερις δεκαετίες μετά, τόσο οι στόχοι για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» και «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», όσο και οι πόθοι για μια Ελλάδα δημοκρατική, λεύτερη και ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του, παραμένουν ανεκπλήρωτοι αναζητώντας δικαίωση.

Σαράντα χρόνια μετά, οι σύγχρονοι δυνάστες και εκμεταλλευτές, οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και το ντόπιο κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει τη βάρβαρη και ταξική τους επίθεση στις κατακτήσεις του λάου, της εργατιάς και της νεολαίας. Η επίθεση αυτή τροφοδοτείται από την ολόπλευρη κρίση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος και στοχεύει στο ξερίζωμα του δικαιώματος στη ζωή. Επιβάλει ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, σπέρνει μαζικά την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Διαλύει το δικαίωμα στην παιδεία, στην υγεία, στη σύνταξη, στη κοινωνική πρόνοια, ενώ βάζει μπροστά τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, τους πλειστηριασμούς κατοικιών.

Σαράντα χρόνια μετά, ο λαός και η χώρα αλυσοδεμένοι με νέα ιμπεριαλιστικά δεσμά. Τα απανωτά μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις, η τροικανή επιτήρηση και επιτροπεία, το ξεπούλημα κρατικών επιχειρήσεων και πλουτοπαραγωγικών πηγών, είναι στυγνή έκφραση του βαθέματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, που καταπατά και εξανεμίζει κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας. Μαζί με τον Ελληνικό λαό και ο Κυπριακός λαός δοκιμάζεται απ’ τα επεμβατικά μνημόνια, την ίδια ώρα που νέα διχοτομικά σχέδια εξυφαίνονται, 39 χρόνια μετά το 1974. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το εφιαλτικό σενάριο ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία, ως αποτέλεσμα της όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου.

Σαράντα χρόνια μετά, τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες βρίσκονται στο απόσπασμα. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, η ένταση και η κλιμάκωσή της, συνοδεύει την βίαιη και αχαλίνωτη επίθεση του συστήματος, αποτελεί βασικό εργαλείο για την εμπέδωση της. Σε αυτή τη βάση προωθείται η ένταση της κρατικής βίας και καταστολής, οι συνεχείς επιστρατεύσεις αγωνιζόμενων κλάδων, η επικείμενη απαγόρευση διαδηλώσεων και απεργιών, η περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η αντιδραστική «θεωρία των δυο άκρων», η ρατσιστική βία, αλλά και το κράτος «έκτακτης ανάγκης», η διακυβέρνηση της χώρας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Σε αυτή τη βάση αξιοποιείται πολλαπλά και το φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που αποτελεί γέννημα θρέμμα της πολιτικής του συστήματος.

Σαράντα χρόνια μετά, ο λαός επιμένει να τιμά την Εξέγερση, να κρατά τη φλόγα ζωντανή, να εμπνέεται από τα διδάγματα του. Σήμερα ο Νοέμβρης έρχεται ως εικόνα από το μέλλον! Δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ξανά διαβεί ο λαός. Το δρόμο της παρατεταμένης αντίστασης και του οργανωμένου ανυποχώρητου αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής του συστήματος. Το δρόμο της σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και την πολιτική της εξάρτησης, της σύγκρουσης με την άρχουσα τάξη και τις κυβερνήσεις της. Με παρακαταθήκη το εξεγερσιακό του μήνυμα, το συγκρουσιακό του πνεύμα, την ασυμβίβαστη και ανειρήνευτη πάλη με τους σύγχρονους ξένους και ντόπιους δυνάστες. Κόντρα και ενάντια στην υποταγή, τον συμβιβασμό, και στις λογικές συνδιαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος. Γι’ αυτό, όπως και τότε έτσι και σήμερα, το μέλλον και η προοπτική, συνολικά η λαϊκή υπόθεση δεν μπορεί να υπηρετηθεί από τις δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ), που προβάρουν το κοστούμι της αστικής νομιμότητας, της «υπεύθυνης δύναμης» ή της αναχώρησης απ΄ την ταξική πάλη. Αυτές οι δυνάμεις αποτελούν συνέχεια εκείνων που θεωρούσαν τα συνθήματα της Εξέγερσης «ανεπίκαιρα» και «αριστερίστικα», και έβλεπαν πίσω απ΄ την Εξέγερση του Πολυτεχνείου «προβοκάτορες». Ούτε σήμερα, η λαϊκή υπόθεση μπορεί να χωρέσει σε προτάσεις μομφής και σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες και προτεραιότητες, στη διαπραγμάτευση της φτώχειας μας με τους ιμπεριαλιστές, ή σε λογικές που υποτιμούν τους σημερινούς αγώνες για ζωή, την ανάγκη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

Η Εξέγερση ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας που παλεύουν για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των εξοντωτικών αντιλαϊκών μέτρων, ενάντια στην υποτέλεια και την υποταγή στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα για να υψωθεί ένα παλλαϊκό μέτωπο αγωνιστικής-συντονισμένης-μαζικής αντίστασης για την απόκρουση και την ανατροπή της. Για την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Για να φύγουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και το ΔΝΤ από τη χώρα μας. Για την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας άρχουσας τάξης.

Εμπρός στο δρόμο του Νοέμβρη, για τις Εξεγέρσεις της δικής μας εποχής!

Κάτω τα μνημόνια-Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
Έξω απ’ την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ!
Έξω οι βάσεις από την Ελλάδα!
Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!
Κάτω η κρατική τρομοκρατία-Κάτω τα χέρια απ’ τους αγώνες!
Ψωμί-Παιδεία-Ειρήνη-Δουλειά -Δημοκρατία-Εθνική Ανεξαρτησία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ
Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας,
για τα 40 χρόνια απ΄ το Νοέμβρη του ‘73
Σάββατο 16 Νοέμβρη 2013, 12 το μεσημέρι,
στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 20


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ,
3μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ