Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Δάφνη-Υμηττός – Άγιος Δημήτριος
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυβέρνηση και τρόικα γονατίζουν το πρωτοβάθµιο σύστηµα υγείας της χώρας. Στο πλαίσιο οργανωµένου σχεδίου συρρίκνωσης των υπηρεσιών δηµόσιας υγείας, βάζουν λουκέτο στα υποκαταστήµατα του ΙΚΑ σε ολόκληρη τη χώρα, οδηγούν τους ασφαλισµένους στην απόγνωση και σπρώχνουν το πιο αδύναμο τμήμα της κοινωνίας σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.
Μετά τον «ξαφνικό θάνατο» πολλών γενικών νοσοκομείων, ψυχιατρείων, του ΕΟΠΥΥ και άλλων φορέων, η κυβέρνηση κλείνει το ένα μετά το άλλο τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Αφού τα άφησε χωρίς υποδομές και προσωπικό, αφού τα μετέτρεψε σε κέντρα συνταγογράφησης, αφού έκανε ότι μπορούσε για να απαξιώσει το ιατρικό προσωπικό, τώρα τα οδηγεί στο κλείσιμο.

Το δικαίωμα στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται παρελθόν. Η εξάπλωση της ανεργίας και η οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδηγείται η πλειοψηφία του λαού, θα κάνουν απαγορευτική την οποιαδήποτε πρόληψη ή και θεραπεία της υγείας του λαού.
Την ίδια ώρα ο ΕΟΠΥΥ μεταμορφώνεται σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας κλείνοντας το δρόμο για την υγεία στους ασθενείς και ανοίγοντας τον στα αρπακτικά της αγοράς. Το μήνυμα; Όποιος αρρωστήσει, όποιος θέλει φάρμακα και δεν έχει να πληρώσει, πεθαίνει!
Παράλληλα τα νοσοκομεία που (μέχρι νεοτέρας) γλιτώνουν το κλείσιμο έχουν να αντιμετωπίσουν έναν νέο γύρο περικοπών. 300 εκ ευρώ λιγότερα θα λάβουν για το 2014 και 370 εκατ. λιγότερη προβλέπεται η φαρμακευτική δαπάνη, όταν η δουλειά σε αυτά έχει αυξηθεί και αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα ως συνέπεια του κλεισίματος νοσοκομείων και του περιορισμού των νοσοκομειακών κλινών. Ράντζα, κλειστά κρεβάτια και αναμονή για τους ασθενείς, απλήρωτη υπερεργασία και φόβος διαθεσιμότητας για τους εργαζόμενους και νέα υπερκέρδη για τους ιδιώτες της υγείας.
Τα χαράτσια των 25 ευρώ και το 1 ευρώ ανά συνταγή, έρχονται να προστεθούν στο 5ευρω για την είσοδο στα εξωτερικά ιατρεία, στα ακριβοπληρωμένα νοσήλια, φάρμακα και εξετάσεις, την ώρα που 2,5 εκ εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι ανασφάλιστοι χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης στην δημόσια περίθαλψη και υγεία.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε την υγεία και τη ζωή μας πρέπει να είναι ανυποχώρητος απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμιά ανοχή από τους εργαζόμενους και που κατά βάθος φοβάται τον ξεσηκωμό.
Κανένα υποκατάστημα ΙΚΑ, κανένα Νοσοκομείο, κανένας εργαζόμενος στο χώρο της υγείας δεν περισσεύει! Αυτή που περισσεύει και πρέπει να βγει στην ανεργία είναι η αντιλαϊκή πολιτική.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δάφνης-Υμηττού – Αγίου Δημητρίου