Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ξάνθη
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Συνεδρίασε στις 20 Νοέμβρη η Κίνηση Αντίστασης και Αντιιμπεριαλιστικής Πάλης Ξάνθης (ΚΑΑΠΑ). Συζητήθηκαν τα συμπεράσματα της πενελλαδικής σύσκεψης της ΠΑΑΣ και πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Συμμετέχουμε στην πανελλαδικό μετωπικό σχήμα ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, όπως προέκυψε από την πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΑΣ στην Αθήνα, 
2. Επειδή, εκτός από το πολιτικό πλαίσιο του μετωπικού αυτού σχήματος, μας εκφράζει και το όνομα που επιλέχθηκε, και επειδή θεωρούμε ότι είναι καλό να έχουμε πανελλαδική αναφορά και σε επίπεδο ονόματος, αποδεχόμαστε το όνομα αυτό και για την κίνησή μας στην Ξάνθη (ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία).
3. Επιδιώκουμε και στηρίζουμε την κοινή δράση με άλλες συλλογικότητες, συμμετέχουμε σε πλατύτερα σχήματα της πόλης που αποτελούν χώρους "πρωταρχικής έκφρασης" της αντίστασης κάθε εργαζόμενου, άνεργου, νεολαίου (ΠΑΞ) και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία συντονισμού με αγωνιστές και κινήσεις που ενεργοποιούνται σε χώρους όπως νοσοκομείο, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, νομαρχεία, ΕΟΠΥΥ, Πολυτεχνείο κλπ με σκοπό την ενίσχυση των αντιστάσεων απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που εξελίσσεται.
4. Θεωρώντας ότι το δικαίωμα στην υγεία (σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο) δέχεται σαρωτική επίθεση και αφορά όλο το λαό, αποφασίζουμε να προχωρήσουμε, τόσο σε άμεση αυτόνομη παρέμβαση (κείμενο, ανακοινώσεις, πανό κλπ) όσο και σε απεύθυνση (μόνοι μας και μέσω ΠΑΞ) σε σωματεία, σχήματα, αγωνιστές για τη δημιουργία επιτροπής αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματος σε πλήρη και δωρεάν υγεία για όλους.