Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Νοσοκομείο Χανίων: Μαζικά στο δρόμο γιατροί και εργαζόμενοι

Ελπιδοφόρο σκίρτημα των εργαζόμενων του νοσοκομείου Χανίων αποτέλεσε η μαζική τους διαδήλωση την Παρασκευή 20-12, μετά από απόφαση της επίσης μαζικής τους συνέλευσης την Τετάρτη 18-12.
Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε επίσης ανοιχτή μάζωξη σωματείων και συλλογικοτήτων του νομού, με στόχο το συντονισμό και την κοινή δράση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, όπως έλεγε απόφαση της συνέλευσής τους.
Ο ελπιδοφόρος αυτός αγωνιστικός αναβρασμός των τελευταίων ημερών στο χώρο του νοσοκομείου στα Χανιά, προκλήθηκε μετά από ανακοίνωση λίστας 35 διαθέσιμων. Συνέπεσε επίσης με την κορύφωση της πρώτης φάσης της καμπάνιας της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά και την πετυχημένη εκδήλωσή της την Τετάρτη 18-12.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης που θα συνεχίσει την καμπάνια της για το δικαίωμα όλου του λαού χωρίς προϋποθέσεις στη Δωρεάν Υγεία, ενάντια στις απολύσεις – διαθεσιμότητες και στο κλείσιμο δομών υγείας, συμμετείχε με μαχητικό μπλοκ στη διαδήλωση και συνέβαλε στην αγωνιστική της συγκρότηση. Με την όλη παρέμβασή της οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου την ένιωσαν δίπλα τους και στηρίχτηκαν σε σημαντικό βαθμό. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε επιδιώκοντας την κοινή δράση για να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί αυτός ο σπουδαίος αγώνας και ταυτόχρονα να γίνει υπόθεση όλου του λαού.
Δυστυχώς η πολύωρη κουβέντα στο Εργατικό Κέντρο παρότι είχε την αξία της γιατί αρκετός κόσμος μπόρεσε να καταλάβει κάποια σημαντικά πράγματα, ωστόσο έντεχνα οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας και τις αντιθέσεις και την ανερμάτιστη στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατάφεραν να μη συναποφασιστεί η πρόταση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης που έβλεπε τη δυνατότητα και την ανάγκη για νέο ακόμη πιο μαζικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο για την υγεία σε συγκεκριμένη ημερομηνία αμέσως μετά τις γιορτές.
Οι εργαζόμενοι στην υγεία και όχι μόνο και οι τίμιοι αριστεροί αγωνιστές της πόλης οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να μην απογοητευτούν και να συνεχίσουν βγαίνοντας ξανά και ξανά στο δρόμο του αγώνα όλο και πιο αποφασιστικά, με όλο και μεγαλύτερη εμπειρία που θα τους επιτρέπει να ξεπερνούν τόσο την τρομοκρατία του συστήματος (τα ΜΑΤ ήταν προκλητικά πίσω από την πορεία) όσο και τις τρίπλες των διαφόρων ψεύτικων φίλων του αγώνα.


φωτογραφίες: http://www.zarpa.gr