Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση για την περίθαλψη στα Χανιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση συζήτηση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Στο πάνελ των εισηγητών εκτός από τον εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας Αντίστασης ήταν και το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α. Λιοδάκης πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΝΧ καθώς και ο Σ. Παπακωνσταντίνου εκπρόσωπος της Ταξικής Πορείας και μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του Αμαλία Φλέμινγκ.
Η εκδήλωση αποτέλεσε κορύφωση της πρώτης φάσης μιας καμπάνιας με στόχο την οικοδόμηση όρων αντίστασης για την υπεράσπιση του δικαιώματος για πλήρη –δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό που αφαιρείται από την κυβέρνηση με γρήγορους ρυθμούς την ώρα που ο κόσμος της δουλειάς το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας μοιράστηκαν σε μια σειρά εξορμήσεις χιλιάδες προκηρύξεις, κολλήθηκε αφίσα, πανό και αξιοποιήθηκαν κατά το δυνατόν τα τοπικά ΜΜΕ. Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλε η σύμπτωσή της με τον αναβρασμό που δημιούργησε η κυκλοφορία λίστας διαθέσιμων. Η συζήτηση ήταν πλούσια, χρήσιμη και αναδείχθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί παράλληλα με τη δράση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και την επιδίωξη κοινής δράσης για το σοβαρό για το λαό ζήτημα της υγείας.
Ανέδειξε ακόμα την αδυναμία μιας σειράς δυνάμεων της αριστεράς να δουν την αναγκαιότητα της μαζικής κίνησης κόσμου που μπορεί να ευνοηθεί με κοινή δράση στα μίνιμουμ ζητήματα που θέτει η Λαϊκή Αντίσταση πανελλαδικά. Φάνηκε από τοποθετήσεις πως η αγωνία για προγραμματική συμφωνία αδιαφορεί για την ανάγκη κοινής δράσης στα επίμαχα ζητήματα που θέτει αυτή την ώρα η ζωή και η ταξική πάλη.