Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Συλλαλητήριο και εκδήλωση για υγεία - περίθαλψη στα Γιάννενα

Σήμερα το απόγευμα στις 6:30 μπροστά στην περιφέρεια Ηπείρου υπάρχει το συλλαλητήριο που διοργανώνουν σωματεία πρωτοβάθμια και η Λαϊκή Αντίσταση. Η δωρεάν δημόσια Υγεία και Παιδεία απειλείται. Κλεισίματα νοσοκομείων και σχολείων σε όλη την περιφέρεια επίκεινται. Απολύσεις εργαζομένων ήδη έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν. Ο λαός δεν θα μπορεί να πάει στο νοσοκομείο καν και τα παιδιά του στο σχολείο.
Οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς πρέπει να μπούνε στον αγώνα για τα καλά. Είναι υπόθεση δική τους η υπεράσπιση της δουλειάς τους. Μαζί με τους εργαζόμενους και την νεολαία να παλέψουν για δωρεάν και δημόσια υγεία και παιδεία για όλους χωρίς κανένα κλείσιμο νοσοκομείου ή σχολείου.
Η Λαϊκή Αντίσταση με παρεμβάσεις τις προηγούμενες ημέρες στο κέντρο της πόλης, στο Γ.Ν "Χατζηκώστα" και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο κάλεσε εργαζόμενους στο σημερινό συλλαλητήριο και στην αυριανή εκδήλωση στο "Πολυθέαμα".
Μοιράστηκε η παρακάτω προκήρυξη που καλεί στο σημερινό συλλαλητήριο και στην αυριανή εκδήλωση για την υγεία:

-ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
-ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ των 5€, των 25€ και του 1€
ΠΛΗΡΗΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις επιταγές Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ., κλείνει νοσοκομεία, υποκαταστήματα του ΙΚΑ, πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και Κέντρα Υγείας, απολύει εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, μειώνει τις παροχές στους ασφαλισμένους και τις δαπάνες για την περίθαλψη (2,7 δις λιγότερα το 2014 για την υγεία). Αφού τα άφησε χωρίς υποδομές και προσωπικό, τώρα τα οδηγεί στο κλείσιμο.
Τα χαράτσια των 25 ευρώ και το 1 ευρώ ανά συνταγή έρχονται να προστεθούν στο 5ευρω για την είσοδο στα εξωτερικά ιατρεία, στα ακριβοπληρωμένα νοσήλια, φάρμακα και εξετάσεις, την ώρα που 3 εκ. εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι ανασφάλιστοι, χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης στην δημόσια περίθαλψη και υγεία. Η συμμετοχή στο φάρμακο αυξάνεται ακόμη και για τα φάρμακα που παίρνουν οι χρόνια πάσχοντες, καθημερινά αφαιρούνται φάρμακα από τη λίστα.
Στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου συρρίκνωσης των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, οδηγούν τους ασφαλισμένους στην απόγνωση, σπρώχνουν το πιο αδύναμο τμήμα της κοινωνίας σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, μετατρέπουν την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.
Ο ΕΟΠΥΥ έτοιμος να καταρρεύσει, μεταμορφώνεται από πάροχος, σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας, ανοίγοντας τον δρόμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο και στα αρπακτικά της αγοράς.
Το μήνυμα; Όποιος αρρωστήσει, όποιος θέλει φάρμακα και δεν έχει να πληρώσει, πεθαίνει!
Χτυπιέται το δικαίωμα στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η εξάπλωση της ανεργίας και η οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδηγείται η πλειοψηφία του λαού, κάνουν απαγορευτική την πρόσβαση του λαού μας στην περίθαλψη και το φάρμακο.
Η «Υγεία-Περίθαλψη» στο νομό προσφέρεται, με τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς υλικά, και λειτουργούν χάρις στο φιλότιμο του προσωπικού.
Στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014, μειώνουν την χρηματοδότηση για τον ΕΟΠΥΥ και τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 826 εκατ. ευρώ. Σχεδιάζουν να κλείσουν δεκάδες Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, κέντρα υγείας, κλινικές και νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα και να βγάλουν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες υγειονομικούς. Tο πρώτο βήμα έγινε με τις απολύσεις των stage και τώρα με τους οδηγούς ασθενοφόρων. Στην Αττική ξεκινάνε με τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και με κλινικές και τμήματα στο νοσοκ. «ΜΕΤΑΞΑ».
Όσες δημόσιες μονάδες υγείας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις, θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις Α.Ε., με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα του λαού
Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε την υγεία και τη ζωή μας πρέπει να είναι ανυποχώρητος απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμιά ανοχή από τους εργαζόμενους και που κατά βάθος φοβάται τον λαϊκό ξεσηκωμό.
· Κανένα Νοσοκομείο, κανένα Κέντρο Υγείας, κανένα υποκατάστημα ΙΚΑ να μη κλείσει, κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί.
· Δημιουργία Επιτροπών Αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού στην περίθαλψη και το φάρμακο.
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΠΑΝΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/12 ΣΤΙΣ 6:30μ.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ME ΘΕΜΑ “ΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ” ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12 ΣΤΙΣ 7:30μ.μ. ΣΤΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ
13/12/2013