Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΒΟΛΟΣ
Φασιστική επίθεση σε δημοκράτη - αντιφασίστα

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή 15/12 θρασύδειλα φασιστοειδή πυροβόλησαν, μάλλον με αεροβόλο όπλο, τέσσερις φορές στα τζάμια του φαρμακείου του Θωμά Κλημόπουλου και έγραψαν φασιστικά συνθήματα και φασιστικά σύμβολα. Η στοχοποίηση του δημοκράτη -αντιφασίστα από τις φασιστικές συμμορίες αποτελεί μία πρόκληση για όλο τον δημοκρατικό λαό της πόλης στην οποία οι φασίστες "εμφανίζονται" μόνο στο σκοτάδι.

Η ΛΑ-ΑΑΣ Μαγνησίας κυκλοφόρησε ανακοίνωση-καταγγελία που δημοσιεύουμε παρακάτω:


Ανακοίνωση – Καταγγελία
Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία

Καταγγέλλουμε στον δημοκρατικό λαό του Βόλου και της Μαγνησίας την φασιστική επίθεση στο φαρμακείο του δημοκράτη-αντιφασίστα Θωμά Κλημόπουλου από θρασύδειλα φασιστοειδή.
Με τους πυροβολισμούς στα τζάμια του φαρμακείου και την αναγραφή φασιστικών συνθημάτων και συμβόλων οι φασίστες με την στοχοποίηση αυτή, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν ευρύτερα τους δημοκράτες- αντιφασίστες και να δηλώσουν ότι μας έχουν όλους «προγραμμένους».
Δεν είχαμε ποτέ καμιά αμφιβολία ότι η δράση των φασιστικών συμμοριών πρώτα και κύρια στοχεύει τον δημοκρατικό και αριστερό κόσμο, τους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, σαν γνήσιοι υπηρέτες του συστήματος της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που είναι. Όπως επίσης δεν είχαμε καμία αμφιβολία είτε αυταπάτες ότι θα ξεμπερδέψουμε μαζί τους μέσω των δικαστικών διώξεων της κυβέρνησης.
Οι φασιστικές συμμορίες είναι γέννημα – θρέμμα του αντιδραστικού συστήματος και όσο αυτό θα επιτίθεται στα δικαιώματα, τις καταχτήσεις, στην ίδια την ζωή των εργατών και όλου του λαού τόσο και τα φασιστικά ενεργούμενά του θα βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, τους αγωνιστές, τους δημοκράτες – αντιφασίστες. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι δολοφονίες μεταναστών εργατών που έχουν μείνει «ανεξιχνίαστες», τα ρατσιστικά πογκρόμ, οι απειλές και οι επιθέσεις σε μαθητές και αντιφασίστες νεολαίους, η δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, η πλήρης ταύτισή τους με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, η υπεράσπιση της εργοδοσίας στην Χαλυβουργία, είναι τα «έργα και οι ημέρες» των φασιστικών συμμοριών που δήθεν κόπτονται για την «εξαθλίωση των Ελλήνων».
Απέναντι στην δράση των φασιστικών συμμοριών η μόνη απάντηση που μπορεί να υπάρξει είναι ο μαζικός αγώνας του εργαζόμενου λαού ενάντια στην επίθεση από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ στην δουλειά, το ψωμί, τις δημοκρατικές και πολιτικές ελευθερίες, ενάντια στα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Τον φασισμό θα τον τσακίσουν οι μαζικοί εργατικοί – λαϊκοί αγώνες που είναι αναγκαίοι σήμερα να αναπτυχθούν ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Η μαζική απάντηση σε κάθε φασιστική πρόκληση είναι καθήκον όλων των δημοκρατών-αντιφασιστών, των εργαζόμενων και της νεολαίας.