Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ένα μήνα μετά την πρωτοφανή αστυνομική εισβολή στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας που βρισκόταν σε κατάληψη και ενώ οι 10 μαθητές που συνελήφθησαν μέσα από το σχολείο τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με αρκετές κατηγορίες, η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών του ΕΠΑΛ συνεχίζεται, ώστε να υποταχτούν στο βαθύ μεσαίωνα που ετοιμάζουν τρόικα και κυβέρνηση.
Παιδιά «ενός κατώτερου θεού», από φτωχές λαϊκές οικογένειες που καλούνται να «υπερπηδήσουν» ολοένα και μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς και εμπόδια, για να οκληρώσουν τη φοίτησή τους, που βιώνουν τη φτώχεια και την ανεργία «από πρώτο χέρι» στις οικογένειές τους και πολλά από αυτά δεν έχουν να αγοράσουν ούτε κολατσιό, που θα πρέπει να πληρώνουν φροντιστήρια καθώς στη Γ΄ Λυκείου δεν διδάσκονται επαρκώς τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικά, αφού καταργήθηκαν οι ειδικότητες που φοιτούν.
Παιδιά που θα αναγκαστούν να πάρουν μια πρόγευση της άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης μέσα από το θεσμό της «μαθητείας» - σύγχρονης δουλείας και του μεροκάματου των ανηλίκων, των 9 ευρώ.

• Σ΄ αυτό το παρόν καλείται η νεολαία να υποταχτεί, αυτό το μέλλον καλείται να αποδεχτεί και σ΄ αυτό το στόχο το σύστημα επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς πειθάρχησης και καταστολής, για να επιβάλλει τη βαρβαρότητα.
Από τη μια η αστυνομία που με τους συνεχείς ελέγχους, προειδοποιεί τους μαθητές «να κάτσουν φρόνιμα» και σέρνει τους γονείς τους με την κατηγορία παραμέλησης ανηλίκου...
Από την άλλη το σχολείο που χρησιμοποιεί κάθε μέσο που του παρέχει το αντιδραστικό οπλοστάσιο επιβολής πειθαρχικών πεινών της εκπαιδευτικής νομοθεσίας. Αποβολές μοιράζονται αφειδώς, απειλές για τις απουσίες και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, αλλά και η «αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος» - έτσι ονομάζεται η αποβολή διά παντός - για δυο μαθητές της Γ΄ Λυκείου επειδή αντιμίλησαν.
Ο εχθρός ανακαλύφθηκε! Δυο φτωχά παιδιά που παλεύουν να τελειώσουν το σχολειό τους, στέλνονται το ένα Φιλιάτι και το άλλο Παραμυθιά, πράγμα που σημαίνει διακοπή της φοίτησης, αφού είναι αδύνατο να μετακινούνται καθημερινά χιλιόμετρα μακριά.
Δεν πρόκειται για αναλγησία και εξάντληση της αυστηρότητας. Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα ότι το κεφάλι πρέπει να είναι σκυμμένο και το στόμα κλειστό, να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου», όταν διαλύεται η δημόσια δωρεάν παιδεία και προβάλλει το μαύρο μέλλον της αμορφωσιάς και της εκμετάλλευσης για την μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να σταθούμε πλάι τους. Είμαστε μαζί τους γιατί είμαστε ενάντια στην πολιτική που συντρίβει και τα δικαιώματα όλων μας. Είμαστε μαζί τους γιατί το δικαίωμα στη μόρφωση και η ελευθερία να αγωνιζόμαστε, ανήκει σε όλο το λαό! Είμαστε μαζί τους γιατί και οι δικοί μας αγώνες έχουν τον ίδιο εχθρό.