Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ
ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ την Δευτέρα 09-12-2013, 7.30μμ στο «ΠΑΝΘΕΟΝ»
με ομιλητή τον:
Χρ. Τσιλικάτη, συνδικαλιστή, νοσοκομειακό γιατρό Γ.Ν.Χατζηκώστα
και με παρεμβάσεις των:
Βασίλη Λουκά, πρόεδρου Ιατρικού Συλλόγου Θεσ/τίας
Γρηγόρη Κιτσάτη, πρόεδρου Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσ/τιας
Αγγελικής Προβιδάκη, εκπροσώπου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσ/τίας

Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις επιταγές Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ., κλείνει νοσοκομεία, υποκαταστήματα του ΙΚΑ, πολυϊατρεία του ΕΟΠΠΥ και Κέντρα Υγείας, απολύει εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, μειώνει τις παροχές στους ασφαλισμένους και τις δαπάνες για την περίθαλψη (2,7 δις λιγότερα το 2014 για την υγεία).
Τα χαράτσια των 25 ευρώ και το 1 ευρώ ανά συνταγή έρχονται να προστεθούν στο 5ευρω για την είσοδο στα εξωτερικά ιατρεία, στα ακριβοπληρωμένα νοσήλια, φάρμακα και εξετάσεις, την ώρα που 3 εκ. εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι ανασφάλιστοι, χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης στην δημόσια περίθαλψη και υγεία. Η συμμετοχή στο φάρμακο αυξάνεται ακόμη και για τα φάρμακα που παίρνουν οι χρόνια πάσχοντες, καθημερινά αφαιρούνται φάρμακα από τη λίστα συνταγογραφούμενων.
Στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου συρρίκνωσης των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, οδηγούν τους ασφαλισμένους στην απόγνωση, σπρώχνουν το πιο αδύναμο τμήμα της κοινωνίας σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, μετατρέπουν την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.
Ο ΕΟΠΥΥ έτοιμος να καραρρεύσει, μεταμορφώνεται από πάροχος, σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας, ανοίγοντας τον δρόμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο και στα αρπακτικά της αγοράς. Το μήνυμα; Όποιος αρρωστήσει, όποιος θέλει φάρμακα και δεν έχει να πληρώσει, πεθαίνει!
Το δικαίωμα στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται παρελθόν. Η εξάπλωση της ανεργίας και η οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδηγείται η πλειοψηφία του λαού, θα κάνουν απαγορευτική την οποιαδήποτε πρόληψη ή και θεραπεία της υγείας του λαού.
Το Νοσοκομείο Φιλιατών, το ΙΚΑ, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά ιατρεία, του Νομού, με τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς υλικά, λειτουργούν χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού τους. Κλειστή η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών και το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, που ολοκληρώθηκε η κατασκευή τους, αφού η κυβέρνηση δεν προχωρά στην πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε την υγεία και τη ζωή μας πρέπει να είναι ανυποχώρητος απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμιά ανοχή από τους εργαζόμενους και που κατά βάθος φοβάται τον λαϊκό ξεσηκωμό.
• Κανένα Νοσοκομείο, κανένα Κέντρο Υγείας, κανένα υποκατάστημα ΙΚΑ, κανένας εργαζόμενος στο χώρο της υγείας δεν περισσεύει! Αυτή που περισσεύει και πρέπει να βγει στην ανεργία είναι η αντιλαϊκή πολιτική.
• Ενεργητική συμμετοχή όλων των εργασιακών σωματείων και στήριξη του αγώνα των υγειονομικών, γιατί είναι και δικός τους αγώνας.
• Δημιουργία Επιτροπών Αγώνα για την υπεράσπιση της Υγείας.
• Να λειτουργήσουν άμεσα η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών και του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ