Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΠΥΡΚΑΛ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην ΠΥΡΚΑΛ
Η κούρσα δρόμου της δικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ για να λεηλατηθεί η χώρα και να συντριβούν και τα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων, συνεχίζεται χωρίς ανάσα.
Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη, παρά τα ζόρια της, να συνεχίσει την επίθεση, με τους ρυθμούς και την έκταση που απαιτούν οι ιμπεριαλιστές της Τρόικα.
Χιλιάδες απολύσεις, διαθεσιμότητες, κινητικότητα μόνον τους τελευταίους μήνες. Η παιδεία και η υγεία καρατομούνται, το φορολογικό πλιάτσικο εντείνεται σε βάρος πάντα των αδυνάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται.

Αυτή η καταστροφική πορεία θα συνεχιστεί.
Όσο οι αγώνες των εργαζομένων οποιουδήποτε κλάδου, για δικαίωμα στη δουλειά καθυστερούν, αναστέλλονται και δεν συντονίζονται, τόσο για το σύστημα γίνεται πιο εύκολη η υπόθεση να τους πετάξει στην ανεργία.
Όσο οι εργαζόμενοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στους κάθε λογής «εκπροσώπους» και « σωτήρες» να διαπραγματευθούν με την τρόικα το δικαίωμα τους στην εργασία, όσο δεν παίρνουν την υπόθεση αυτή στα χέρια τους, τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας.
Οι εργαζόμενοι στην ΠΥΡΚΑΛ κινδυνεύουν κι αυτοί να βρεθούν στο δρόμο. Παρά τις ενστάσεις της κυβέρνησης και την επιθυμία της άρχουσας τάξης να διατηρήσει κάτι απ΄ τα αμυντικά της συστήματα, αυτά καταρρέουν, γιατί έτσι απαιτούν τα ξένα αφεντικά.
Σήμερα πάνω απ’ όλα τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενδιαφέρει η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, του δικαιώματος στη ζωή, το να μη γίνουν δηλ βορά στα αδηφάγα συμφέροντα της ΕΕ και ΗΠΑ.
Ο μόνος δρόμος που απομένει στους εργαζόμενους, είναι να παλέψουν για να σταματήσει η βάρβαρη επίθεση που δέχονται σε όλα τα δικαιώματα τους, να παλέψουν για να αναχαιτιστεί η χωρίς τέλος λεηλασία της χώρας μας.
Η Λαϊκή Αντίσταση (Αριστερή –Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία) είναι αλληλέγγυα στους αγώνες των εργαζομένων στις βιομηχανίες ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ για την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων στη δουλειά.

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δάφνης-Υμηττού – Αγίου Δημητρίου