Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Όχι στον Προϋπολογισμό της πείνας!
Ν΄ ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική!

Κλιμάκωση της άγριας επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό έρχεται με τον προϋπολογισμό του 2014. Η αντιδραστική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, πιστή στις επιταγές της τρόικα, συνεχίζει στην κατεύθυνση της εξαθλίωσης μισθωτών και συνταξιούχων και τον αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων και των μικροεπαγγελματιών, με μεγαλύτερους φόρους στο πενιχρό λαϊκό εισόδημα και τη λαϊκή στέγη. Ταυτόχρονα, μειώνει τις δαπάνες για υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση, δηλαδή τις βασικές ανάγκες του λαού, απειλώντας την ίδια του τη ζωή. Τα παλιά και νέα μέτρα ρίχνονται στις πλάτες του εργαζόμενου λαού στο όνομα της δήθεν "ανάπτυξης", για να κρυφτεί η πολιτική της αναδιανομής του πλούτου υπέρ της ντόπιας άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της, που ληστεύουν τον ιδρώτα των εργαζόμενων και τον πλούτο της χώρας.
Η φορολογική επιδρομή προβλέπεται να αυξήσει κατά 1,3 δισ. τα έσοδα της κυβέρνησης, με ακόμα μεγαλύτερους φόρους για το λαό και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο. Το αφορολόγητο καταργείται και ο συντελεστής για τα χαμηλά εισοδήματα
αυξάνεται από 10% σε 22%. Οι εκπτώσεις φόρου για παιδιά, ενοίκια, φροντιστήρια, τόκους στεγαστικών δανείων κτλ. καταργούνται, ενώ μονιμοποιείται το χαράτσι της ΔΕΗ με το νέο φόρο στα ακίνητα, απειλώντας μαζί με τους πλειστηριασμούς ακόμα και τη στέγαση της λαϊκής οικογένειας. Από την άλλη, ο συντελεστής για τα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις μειώνεται. Το αποτέλεσμα της νέας φοροληστείας μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων είναι η επιβάρυνση του λαού που μαστίζεται από την ανεργία και τους μειωμένους μισθούς και συντάξεις, με το μεγάλο κεφάλαιο να πληρώνει μόλις το 8,5% των συνολικών φόρων.
Οι δαπάνες αντίθετα για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και πολύτεκνων, Υγεία και Παιδεία μειώνονται δραστικά. Για τα Νοσοκομεία προβλέπεται μείωση 32,2%, για τον ΕΟΠΥΥ 30,1%, για τα ασφαλιστικά ταμεία 11,4%. Το ΕΚΑΣ καταργείται για τους χαμηλοσυνταξιούχους κάτω των 65 ετών. Η χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών μειώνεται κατά 3%. Νέα πεδία κερδοφορίας παραχωρούνται στο κεφάλαιο, με το λαό να καλείται να πληρώσει με τη ζωή του την κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης.
Το "πρωτογενές πλεόνασμα" που διαφημίζουν δεν σημαίνει παρά μόνο χειροτέρευση των όρων ζωής του λαού μας. Η "επανεκκίνηση της οικονομίας" τους πατάει στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων που έχει κατακτήσει η εργατική τάξη με αγώνες δεκαετιών. Η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την κυριαρχία της άρχουσας τάξης στο λαό, εξαρτημένη πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά από την προστασία των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ. Ο νέος προϋπολογισμός διατηρεί το χρέος ως εργαλείο για τη συνεχή ροή πλούτου προς τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Ο ανταγωνισμός τους για την κυριαρχία στη χώρα υπόσχεται το πιο μαύρο μέλλον για τον εργαζόμενο λαό, τον οποίο θέλουν υποταγμένο, στο ρόλο του σύγχρονου δούλου, του άνεργου, του επαίτη, του μόνιμα εξαθλιωμένου.
Μόνος δρόμος είναι η αντίσταση! Μέσα στους αγώνες του σήμερα ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης μπορούν να συγκροτηθούν οι λαϊκές δυνάμεις, να οργανωθούν και να παλέψουν μαζικά για να ανατρέψουν αυτή την πολιτική. Κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες και τη λογική της ηττοπάθειας, του συμβιβασμού και της συνδιαχείρισης που καλλιεργεί η ρεφορμιστική αριστερά. Σπάζοντας την αδράνεια της συνδικαλιστικής ηγεσίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που, παρά την ένταση της επίθεσης και τη διάθεση των εργαζομένων να αγωνιστούν, όχι μόνο δεν βοηθάει την εκδήλωση αντιστάσεων αλλά υπονομεύει ανοιχτά τους σκληρούς αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Μόνη διέξοδος η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για Ψωμί - Δουλειά - Ειρήνη - Δημοκρατία - Εθνική Ανεξαρτησία!
7.12.2013