Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Αναβολή της δίκης στην Επανομή και αναβάθμιση του δικαστηρίου!
Και μια αναγκαία διόρθωση.

Φαίνεται ότι ο δαίμων του τυπογραφείου έχει… κλωνοποιηθεί και ηλεκτρονικά. Όπως φαινόταν και από την σχετική ανταπόκριση πριν τρεις μέρες
η δίκη για τους πολίτες στην Επανομή προγραμματίστηκε για τις 15/01 και όχι για τις 17/01 όπως γράφτηκε στην ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης.
Η δίκη λοιπόν της Τετάρτης - όπως είναι το χρονικώς… ορθό - αναβλήθηκε για άλλη μια φορά γιατί οι δικαστές (έπειτα από νομική διχογνωμία) αποφάνθηκαν πως αδικήματα που αφορούν παραβάσεις του αθλητικών δραστηριοτήτων δεν μπορούν να εκδικάζονται από μονομελή αλλά από τριμελή πρωτοδικεία.
Έτσι η δίκη αναβλήθηκε για πολύ επόμενο χρόνο (χωρίς να οριστεί προς ώρας συγκεκριμένη ημερομηνία) παρατείνοντας τη δικαστική ομηρεία των πολιτών που παραμένουν φυσικά υπόδικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες και τη δεύτερη μέρα υπήρχε μαζική παρουσία κόσμου και πολύ μεγάλη κατάθεση ψηφισμάτων συμπαράστασης ακόμα και από εκκλησιαστικές οργανώσεις της περιοχής! Βέβαια δεν είναι αυτό το τελευταίο που θα κρίνει τα πράγματα (όπως φυσικά δεν τα έκρινε και στην Ιερισσό της Χαλκιδικής) είναι όμως χαρακτηριστικό του κλίματος μαζικής συμπαράστασης και λαϊκής ανησυχίας αλλά και του…. προεκλογικού κλίματος αφού διάφοροι επίδοξοι διεκδικητές των δημοτικών και περιφερειακών θώκων ζεσταίνουν τις μηχανές τους. Όσο για το ίδιο το ζήτημα θορυβημένοι εμφανίζεται τόσο η διοίκηση της ομάδας όσο και η Cosmote. Και είναι σίγουρο πως οι κάτοικοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους τώρα μάλιστα που έχει πάρει και τέτοια διάσταση. Μεγάλης διάστασης είναι και η …κεραία αφού πρόκειται για ένα τσιμεντένιο μεγαθήριο με κυκλικές κεραίες πάνω από τριάντα μέτρα και βρίσκεται στα εκατό μέτρα από σχολείο! Πάντως η Λαϊκή Αντίσταση είναι φανερό πως θα βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιστών όποτε και αν οριστεί μια νέα δικάσιμος απαιτώντας την οριστική τους αθώωση.

Δ.Μ.