Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τώρα και σκουπιδότοπος πέρα από πεδίο βολής φτηνό

Το ότι η χώρα, με γνώση και επιλογή της αστικής τάξης, ήταν πάντα ξέφραγο αμπέλι των ιμπεριαλιστών, εμείς τουλάχιστον και το γνωρίζαμε και με τόλμη το καταγγέλλαμε πάντα.
Στις μέρες μας, οι φονιάδες και ληστές των λαών ιμπεριαλιστές έχουν επιδοθεί στο ρήμαγμα μέσα από την οικονομική λεηλασία και καταστροφή της χώρας βυθίζοντας τον κόσμο της δουλειάς στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Παράλληλα με τα μνημόνια διαρκείας, ενισχύουν τους χαφιεδο-μηχανισμούς τους, απλώνουν τις βάσεις τους και μετατρέπουν παραπέρα τη χώρα σε πεδίο βολής φτηνό. Η αστική τάξη ένεκα του χαρακτήρα της, όσο στριμώχνεται επικίνδυνα η ίδια, άλλο τόσο -και ακόμη πιο επικίνδυνα για το λαό- βαθαίνει το πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης μήπως σώσει ό, τι μπορεί να σώσει για την ίδια και το ρόλο της. Εκλιπαρεί για ό, τι της δώσουν και στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα δοσμένο. Η μόνη «βάσιμη» ελπίδα της είναι η πάντα ευάλωτη βιομηχανία του τουρισμού, πάντα εξαρτώμενη από τη συγκυρία στην περιοχή και απ’ τα υψηλά συμφέροντα των μεγάλων tour operator.
Στ’ όνομα του τουρισμού βγάζει στην παρανομία κάθε λαϊκή κινητοποίηση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως αποτελεί ερωτηματικό αν και σε ποιο βαθμό θα τολμήσει ν’ αντιδράσει στην είδηση πως η θαλάσσια περιοχή δυτικά του νομού Χανίων και ανάμεσα σε Κρήτη-Μάλτα-Λιβύη θα γίνει χαβούζα για τους τόνους των επικίνδυνων χημικών της Συρίας. Όπως τονίζει ο καθηγητής Γιδαράκος του Πολυτεχνείου Κρήτης στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα στις 8-1-2014, η υδρόλυση που προβλέπεται για την υποτιθέμενη καταστροφή τους δε φτάνει για μια σειρά επικίνδυνες χημικές ουσίες που εμπεριέχονται στις τεράστιες ποσότητες του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που βασίζεται σε ρεπορτάζ του BBC, καμία επίσημη αντίδραση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής από ελληνικής πλευράς ενώ μια σειρά κυβερνητικοί αρμόδιοι δηλώνουν άγνοια, την ίδια ώρα που απαγορεύονται διαδηλώσεις και ετοιμάζονται φιέστες στα Ζάππεια για τους ιμπεριαλιστές. Οι ειδήσεις λένε ότι τα πλοία είναι φορτωμένα με τα χημικά και πλέουν ήδη στα χωρικά ύδατα της Συρίας.
Οι ιμπεριαλιστές και οι υποτακτικοί τους είναι επικίνδυνοι και ικανοί για όλα. Έχουν άλλωστε πράξει πολύ χειρότερα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Πουλούν και χρησιμοποιούν οι ίδιοι χημικά, ουράνιο και άλλα επικίνδυνα όπλα επί ζωντανών στόχων. Γιατί να διστάσουν για κάτι σαν αυτό που δημοσιοποιείται, τώρα μάλιστα που πρόκειται για την καταστροφή των χημικών όπλων ενός «κακού» της περιοχής;
Ο μόνος τρόπος για να πάψει να καταστρέφεται η χώρα μας, όπως και η ευρύτερη περιοχή, είναι ο λαός μας και όλοι οι λαοί να γίνουν υπολογίσιμη δύναμη μέσα από τους αγώνες τους κόντρα σε ντόπιους και ξένους δυνάστες ή αλλιώς κόντρα σε ελεεινές υποτακτικές αστικές τάξεις που ποντάρουν τη διαιώνισή τους στο σβέρκο των λαών υπηρετώντας με κάθε τρόπο τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους.
Όχι στη μετατροπή της Μεσογείου σε χαβούζα χημικών όπλων.
Καμιά χρήση της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Πρωτοβουλία Αντίστασης
ΧΑΝΙΑ 8-1-2014