Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΤΡΑ : ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΗΜΕΡΑ 1η

Με απόφαση του συντονιστικού συλλογικοτήτων και πολιτών από όλη την Πάτρα ξεκίνησε ο πενθήμερος αποκλεισμός των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων. Όλο το προηγούμενο διάστημα το συντονιστικό συνεδρίαζε κάνοντας παράλληλα εξορμήσεις στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης αλλά και έξω από τη ΔΕΗ την ημέρα της απεργίας των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Από την πρώτη ημέρα της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Πάτρας και σε όλες τις κινητοποιήσεις και συνεδριάσεις του συντονιστικού συναγωνιστές της ΛΑ-ΑΑΣ συμμετείχαν καλώντας τον κόσμο το πρωί της Δευτέρας να παραστεί στο μπλοκάρισμα της υπηρεσίας το πρωί της Δευτέρας 03/2 στις 6:00 το πρωί.

Αφορμή για την κινητοποίηση είναι τα 2000 νοικοκυριά στην πόλη που είναι χωρίς ηλεκτρικό αλλά και τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ που μαζί με τα χαράτσια συμπιέζουν το εισόδημα μεγάλου κομματιού του λαού προς τα κάτω.
Παρόλο που η αστυνομία έκανε την παρουσία της αισθητή με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να περιμένουν στην είσοδο του κτηρίου ο κόσμος που μαζεύτηκε εκεί από τα χαράματα μπόρεσε να αποκλείσει την υπηρεσία για όλο το διάστημα της ημέρας.
Η κινητοποίηση συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος.